avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am acces in propria locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am acces in propria locuinta

Buna ziua,

Situatia cu care ma confrunt este urmatoarea: tatal meu a schimbat yala la usa casei unde am copilarit iar eu si fratele meu nu mai avem acces in casa. Nu am facut succesiunea dupa mama inca deoarece casa era ipotecata pentru un credit.

Am inteles ca eu si fratele meu sintem mostenitori de drept, cu hirtii sau fara hirtii - dar cum sa procedez? Am dreptul sa chem politia, sa ii fac reclamatie? Un avocat m-a sfatuit la un moment dat sa ma duc pur si simplu cu un lacatus sa schimb yala - dar nu pot face asta de fiecare data cind e schimbata la loc si vreau sa evit scandalurile in bloc.

Mutlumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: IuliaPopescu , utilizator 00:01, 9 Mai 2014
faceti plangere la politie, apoi sesizati un notar pentru deschiderea succesiunii, nu conteaza ca este sau nu ipotecata locuinta
Va multumesc mult de tot!
Plangere la politie pt ce ? Proprietar nu sunteti, posesia n-o aveati..
Ei, vom vedea. Am facut plingerea - am stiut si cuvintele magice 'avocatul meu m-a sfatuit sa', altfel astia nu misca un deget. Asa ca a mers, au sa se duca sa-l sanctioneze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare yala in timpul procesului de partaj bunuri comune mere mere Buna seara, Ce as putea sa fac in acest caz , cind fosta sotie in timpul procesului de partaj bunuri comune a schimbat yalele de la usa apartamentului(in ... (vezi toată discuția)
Nu pot scoate din imobilul pe care il detin cu acte pe concubin alinachec alinachec BUNA ZIUA.TRAIESC IN CONCUBINAJ DIN TOAMNA 2005 CU UN BARBAT INTR-O GARSONIERA PE CARE O DETINEAM INNAINTE DE A FI IMPREUNA, DAR ACTELE LE-AM FACUT IN PERIOADA ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune Valeria1961 Valeria1961 Socrii mei au murit, trebuie sa depunem actele de succesiune, Soacra inainte de a muri cu 4 ani si-a luat in casa un prieten . Dupa decesul soacrei prietenul a ... (vezi toată discuția)