avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia nu mai are angajati cu CIM. Cum se incheie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia nu mai are angajati cu CIM. Cum se incheie relatia cu ANAF-ul?

Buna seara.

Administratorul si femeia de serviciu au incetat relatiile de munca cu asociatia deci aceasta nu mai are de platit salarii. Cum se procedeaza pentru a încheia relatia asociatie-ANAF?

Multumesc.
Simplu. Nu se va mai depune D112. In schimb se va depune D010 prin care se vor scoate din evidenta plata contributiilor si a impoz pe salariu.
Daca nu mai are angajati pe baza de CIM, dar are presedinte si/sau cenzori pe baza de contract de mandat care primesc indemnizatii, nu se schimba nimic in relatia cu ANAF-ul. Nu se modifica D 010 si se depun in continuare D112.
In opinia mea, toate raspunsurile date sunt bune pentru a le lua in seama. Acum depinde in ce situatie va aflati in realitate.

Din cate stiu D010 - vectorul fiscal, se poate modifica ori de cate ori este nevoie, asadar, daca acum nu mai aveti nici salariati si nici persoane cu mandat, presedintele merge la ANAF si completeaza corespunzator D010 si nici nu mai depuneti D 112, dar daca maine angajati o persoana pentru curatenie, trebuie sa mergeti sa schimbati vectorul fiscal...

Sa fiti f. atenti sa nu scapati situatia de sub control, adica sa faceti curatenie cu zilieri sau cu persoane ”la negru”. Unchiul ITM este foarte vigilent - mai ales cand primeste informatii de la persoane interesate.
Noi am patit asa ceva, ni s-a dat o amenda de 1500 lei, am contestat in Judecatorie, am demonstrat cat am putut ca femeia a fost angajata de o persoana in varsta sa-i faca menajul si mai mult intamplator mai facea si curatenie pe scara, am pierdut, apoi am contestat la Tribunal si am pierdut din nou, iar in opinia presedintelui completului de judecata, cuantumul amenzii a fost foarte mic!
Daca nu mai au contracte de munca - CIM-uri, dar raman cu contracte de mandat, tot trebuie sa depuna formularul 010 deoarece se scoate somajul, contributia la accidente de munca, contributia pentru concedii, contributia la fondul de garantare, care nu exista la contractele de mandat.

Oricum, formularul trebuie depus de fiecare data cand intra sau ies contributii pentru ca ANAF tine evidenta acestora (daca o tine!) si aplica si amenzi in caz ca esti descoperit ca nu ai declarat ce trebuie si cum trebuie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2014
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii fiscale 010 dimaf dimaf Mai trebuie sa mai modific declaratia 010 la ANAF daca: -administratorul este PFA -femeia de servici este de la o firma de curatenie -cenzorul si ... (vezi toată discuția)
Documentatie pentru incetare contract de mandat alinaelenamustatea alinaelenamustatea Buna ziua, Se poate sa ma ajutati si pe mine cu privire la formalitatile ce trebuiesc indeplinite in urma demisiei Presedintelui Asociatiei de proprietari. ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)