avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Documentatie pentru incetare contract de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Documentatie pentru incetare contract de mandat

Buna ziua,

Se poate sa ma ajutati si pe mine cu privire la formalitatile ce trebuiesc indeplinite in urma demisiei Presedintelui Asociatiei de proprietari. Ma intereseaza atat catre ANAF (dec 010 ) cat si catre celelalte institutii.Atat din punct de vedere contabil cat si fiscal.

Va multumesc foarte mult.

Cu stima
Cel mai recent răspuns: alinaelenamustatea , utilizator 14:51, 10 Iulie 2013
Sunteti presedinte al asociatiei si ati demisionat?
Ati avut un contract de madat si-ati primit indemnizatie pe baza acestuia?
sunt administrator. da asa este, a avut contract de mandat, primind remuneratie pentru munca prestata. multumesc
Doamna, prin demisie, presedintele isi inceteaza contractul de mandat.
In Sedinta com. executiv se consemneaza acest lucru. Se alege un vicepresedinte sau se convoaca AG extraordinara pentru alegerea unui nou presedinte.
Desigur, pana acum ex-presedintele era trecut ca beneficiar de venit in D112. Daca si-a incetat c. de mandat nu il mai treceti in D112 si gata. Daca alegeti un nou presedinte sau daca vicepresedintele ales i se intocmeste c. de mandat si-l retribuiti, il treceti in D112. Mai simplu nu se poate...
VA MULTUMESC
Formularul 010, numit si "vectorul fiscal" arata ce fel de contributii catre bugetul asigurarilor sociale plateste un angajator, adica este o enumerare a tuturor acestor contributii cu data de cand incepe plata fiecarei contributii.
In momentul cand una sau mai multe asemenea contributii se introduc la plata sau sunt scoase din plata, atunci se face o noua depunere de formular 010 cu modificarile de rigoare.

In formularul 010 nu se specifica valori sau persoane, astfel incat indiferent de persoanele angajate in asociatie sau de valoarea prestatiei lor, daca nu se schimba contributiile, atunci formularul 010 NU trebuie depus.

In cazul dv. pentru presedinte se plateau la contractul de mandat CAS angajator, de exemplu. Daca, sa zicem, va veni un alt presedinte care nu va fi remunerat, va lucra gratis, iar in asociatie nu aveti contracte de munca sau alte contracte de mandat care se pastreaza, atunci trebuie depus un nou formular 010 in care CAS angajator va fi bifat ca termen final data la care inceteaza contractul de mandat. Cu conditia ca in asociatie sa nu mai aveti functii pentru care se plateste CAS angajator, subliniez asta.

Daca insa va veni un alt presedinte, cu alta indemnizatie, contributia CAS angajator se pastreaza si atunci nu se mai depune formularul 010.

Alte discuții în legătură

Obligatiile fiscale ale asociatiilor de proprietari catre stat elga50 elga50 Cititi acest articol aparut in data de 13.07.2012 pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Asociatia nu mai are angajati cu cim. cum se incheie relatia cu anaf-ul? papiotta papiotta Buna seara. Administratorul si femeia de serviciu au incetat relatiile de munca cu asociatia deci aceasta nu mai are de platit salarii. Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)