avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recupererare plata nedatorata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recupererare plata nedatorata

Buna ziua.
Doresc sa-mi comunicati care este instanta competenta sa judece cererea in restituirea platii nedatorate formulata de angajator impotriva fostilor angajati care la aceasta data sunt fie in pensie, fie in somaj. Va rog si temeiul legal, deoarece in art. 258 din Codul muncii nu este precizat clar acest aspect.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florianandrei2001 , utilizator 13:48, 9 Mai 2014
Instanta competenta este Tribunalul in raza caruia isi are sediul social angajatorul.

Legea dialogului social nr. 62/2011:
1. Art. 208
Conflictele individuale de munca se solutioneaza in prima instanta de catre tribunal.

2. Art. 210
Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza tribunalului in a carui circumscriptie isi are domiciliul sau locul de munca reclamantul.
va multumesc pentru raspuns.
Insa vreau sa fac o precizare: nu stiu daca ne putem raporta la Legea Dialogului Social, avand in vedere ca paratii nu mai sunt angajati si nici nu au facut parte din sindicat
Va puteti raporta . Legea este aplicabila in cazul conflictelor individuale de munca , indiferent daca salariatii sunt sau nu membrii de sindicat, daca mai au sau nu raporturi de munca cu acel angajator.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala conflict de munca laura-jurist laura-jurist buna ziua m-ar interesa daca au aparut modificari legislative cu privire la competenta teritoriala in cazul conflictelor de munca. am auzit opinii cum ca ar ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse codului muncii si legii nr.62/2011 Cornel  Vasile Cornel Vasile [b]Legea nr. 2 din 1 februarie 2013 [/b]privind unele masuri pentru degrevarea instantelor judecatoresti, precum si pentru pregatirea punerii in aplicare a ... (vezi toată discuția)
Modificari codul muncii silviu35 silviu35 CE modificarii s-a facut din codul muncii modificat. (vezi toată discuția)