avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei civile

Sunt plecat din tara la un termen de judecata si nu am fost angajat pentru proces.
Am fost platit si am delegatii la dosar pentru studiere dosar si redactare intampinare.

Nu stiu daca instanta acorda amanare in aceste conditii pentru ca persoana sa isiangajeze avocat.
Nu pot nici sa ma angajeze ca o sa vrea sa ma substitui si desi pot face nelegala substituirea nu doresc sa fiu substituit.
Daca sunt angajat si nu ma prezint ma poate amenda...

Amana sau nu instanta pentru angajare avocat pe noua lege...?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:13, 11 Mai 2014
Amana o singura data pentru motive justificate si doar in mod exceptional art. 222 cpc
Imputabil ar fi faptul ca au fixat termen de judecata fara ca eu sa stiu ca asa se face pe noua lege.
Dar...cu siguranta ca nu pot invinovati sistemul de drept...

Pot prezenta biletele de avion si sa depun un precontract deoarece daca ar fi contract de asistenta juridica nu stiu cum ar proceda instanta.
Cert este faptul ca aveam plecarea de dinainte de a se stabili termenul de judecata si m-au indus in eroare si cu incurcaturile cu medierea care trebuia facuta.

Singura mea culpa a fost ca nu m-am gandit ca vor fixa atat de aiurea termenul de judecata.
Am amanat vreo 10 procese ca sa nu cada atunci dar asta a cazut aiurea...

Pe de alta parte, nici nu am vrut sa iau bani de la om pana la mediere pentru ca dupa parerea mea se puteau intelege si se rezolva totul amiabil.

Prin precontract inteleg exact ceea ce constituie un precontract cu precizarea ca va intra in vigoare dupa incheierea contractului de asistenta juridica la o data anume ( cca 3 zile dupa termenul de judecata) in sensul ca urmeaza a se semna contractul de asistenta juridica ulterior.Plata se va face de client anterior, cred eu, ca ar fi mai bine asa...doar ca tot exista problema cu medierea unde vreau sa ii trimit.

Se mai poate incheia si contract de asistenta juridica care sa intre in vigoare in aceleasi conditii dar inca nu m-am hotarat ca nu am mai auzit pe nimeni sa procedeze asa...
Adica contractul de asistenta juridica sa isi produca efectele juridice dupa termenul de judecata si nu la termenul de judecata.

In acest fel instanta nu poate cere substituirea si nici nu ar putea sa ma amendeze aiurea ca ii incurc cumva...

Adica ar amana pentru a-si angaja avocat.
Si practic asta vreau...

O alta problema mai este si aceea ca e posibil sa inchei contractul de asistenta juridica pentru un singur termen de judecata...
Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca ati fost angajat pentru studiu dosar si depunere intampinare, la asta se limiteaza zic eu mandatul dvs, ar fi trebuit si pe imputernicire sa scrieti explicit, studiere dosar si depunere intampinare, adica la termen poate cere amanare, zic eu.
Asa scrie si in delegatii, ca sunt doua, cate una pentru fiecare operatiune juridica.


Nu stiu insa cum este practica in prezent.

M-am gandit ca se pot intelege sau ca voi fi plecat din tara daca se da termen aiurea...si nu am vrut sa ii iau bani degeaba...
Partile nici nu comunica deloc...si la mediere ar trebui sa comunice...

In trecut se respingeau cerererile de amanare pentru angajare avocat dar erau si termene acordate la 4-5 luni...sau chiar mai mult...

Eu o sa ii pregatesc si cereri cu probe si tot ce ar fi necesar pentru caz extrem, dar omul se intimideaza si nu prea este bun orator.
Sa nu ramana cu cererile in brate si sa uite sa le depuna.

Daca le depune anterior de termen nu cred ca mai amana instanta si acorda cuvantul pe probe.
Este si complicat ca aveam martori rude si s-a opus partea adversa in precizari...
Deci, mai exista o problema...si cu probatiunea...

Vreau o amanare ca sa stiu cum ma voi judeca daca va fi necesar si chiar din punct de vedere tactic o amanare ar fi foarte buna...
Clientul nici nu prea are noroc ca legea cu medierea are probleme si tocmai s-a constat neconstitutionalitatea pe ceea ce invocasem in aparare ca exceptie ( inadmisibilitatea).

Dar...poate ca si are noroc ca plec si vad daca se inteleg sau nu ca sa stiu cum va urma a se desfasura judecata...daca nu se vor intelege amiabil...

Ultima modificare: Vineri, 9 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cred ca tot precontractul de acordare de asistenta juridica ar fi cel mai potrivit pentru ca nu are avocat dar cumva ar avea avocat angajat conform precontractului de asistenta juridica.

Vad ca nu a mai uzat nimeni de o astfel de specie de contract civil....

Alte discuții în legătură

Amanare recurs,daca se poate.... dienusa dienusa azi am avut prima infatisare la recurs,eu cu avocat si fratele meu fara avocat...ceva miroase....intrebarea mea este daca la termenul de pe 17 noe pot cere ... (vezi toată discuția)
Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)