avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Precontract de asistenta juridica si amanarea cauzei civile

Sunt plecat din tara la un termen de judecata si nu am fost angajat pentru proces.
Am fost platit si am delegatii la dosar pentru studiere dosar si redactare intampinare.

Nu stiu daca instanta acorda amanare in aceste conditii pentru ca persoana sa isiangajeze avocat.
Nu pot nici sa ma angajeze ca o sa vrea sa ma substitui si desi pot face nelegala substituirea nu doresc sa fiu substituit.
Daca sunt angajat si nu ma prezint ma poate amenda...

Amana sau nu instanta pentru angajare avocat pe noua lege...?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 02:13, 11 Mai 2014
nu mergeti cu precontractul in instanta, mergeti cu imputernicirea avocatiala.
Pai...clientul merge daca e cu precontractul in instanta ca eu nu o sa fiu in tara...
Ma gandesc sa nu il arate din prima si doar daca exista probleme majore...dar el nu isi poate da seama ce inseamna probleme majore...si aici e problema...
Il poate prezenta dupa ce instanta ar respinge cererea de amanare a judecatii ( daca nu s-ar amana...evident...)

Daca inchei contract de asistenta juridica care sa intre in vigoare dupa termenul de judecata sa nu creada instanta ca nu este in regula...si ca ar fi trebuit sa acord asistenta juridica mai ales ca are si avocat partea adversa si e posibil sa se opuna la amanare...ca nu cred ca isi doreste sa vin la proces...
I-am cam dat de lucru si de abia am inceput cu exceptiile...

Instanta ar putea sa considere ca un contract de asistenta juridica nu intra in vigoare cand vrea avocatul...si acesta sa nu vina la termen...ca asa vrea el...si se mai si amana judecata...

De aceea, imi pare simplu si eficient precontractul...
Ultima modificare: Duminică, 11 Mai 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare recurs,daca se poate.... dienusa dienusa azi am avut prima infatisare la recurs,eu cu avocat si fratele meu fara avocat...ceva miroase....intrebarea mea este daca la termenul de pe 17 noe pot cere ... (vezi toată discuția)
Delegatia de substituire, drept de reprezentare Micaly Micaly Buna ziua Va rog un sfat cu privire la urmatoarea speta intr-un proces civil: Avocatul X al societatii de avocatura A&B este substituit prin avocat Y din ... (vezi toată discuția)
Procedura judecarii in recurs - depunere intampinare, propunere probe lonita lonita Buna ziua. Sunt intr-un proces pentru stabilire program vizitare minor, urmeaza sa se judece recursul, primul termen este in iunie. Am depus ... (vezi toată discuția)