avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garantie incaltaminte
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garantie incaltaminte

Buna seara!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns, o parere.
Acum aproape o luna mi-am cumparat o pereche de pantofi de piele din magazinul CCC din Timisoara. Pe moment pareau ok, comozi, a doua zi am inceput sa ii port si m-au batut un pic initial apoi tot mai mult. Am zis ca pana se lasa un pic e normal, am alternat cu alti papuci, ma rodeau tot rau. Am cumparat cevs "plasturi" ce se lipesc pe pantofi, un pic mai bine, dar au inceput sa ma bata la degete si in cateva zile dreptul s-a largit de imi iasa din picior. Am vreun drept sa cer inlocuirea lor sau nu? Am cheltuit 200 lei pe ei si nu ii pot purta #-o . Mai am 3 zile de garantie doar.
In cazul in care ti se rup ;) se pot schimba, pentru ca e vorba de defect de fabricatie. In mod normal incaltamintea are garantie de 2 ani de zile . Daca nu vor sa ti schimbe te duci cu opc ul peste ei ! Bafta !
Ing3ras a scris:

In cazul in care ti se rup ;) se pot schimba, pentru ca e vorba de defect de fabricatie. In mod normal incaltamintea are garantie de 2 ani de zile . Daca nu vor sa ti schimbe te duci cu opc ul peste ei ! Bafta !

dacă se rup nu înseamnă neapărat că e defect de fabricație...
2 ani garanție pentru încălțăminte? zău? unde scrie?

Lucrez in domeniu, daca vrei sa ma contrazici ok, daca nu te rog informeaza te !

Legea nr. 449/2003, republicata 2008, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora

Capitolul V - Termene


Art. 16
Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.
Multumesc, dar nu sunt rupti :( doar ca s-au largit prea mult in nici o luna si ma rod :(
asa ca..cred ca asta e...
In3ras, nu stiu in ce domeniu lucrati insa Legea nr. 449/2003 se aplica doar produselor de folosinta indelungata (de ex. electrocasnice) iar pantofii nu intra in acea categorie.
O rugaminte: fiti politicos cu partenerii de discutie, multumesc.

simona 2006, daca mai aveti bonul mergeti la magazin si incercati sa discutati cu cineva de acolo. Sunt si in Romania firme care isi respecta clientii, poate aveti noroc. In opinia mea asta e singura sansa, nu ii puteti obliga sa vi-i schimbe daca nu prezinta defecte de genul dezlipiri sau rupturi.

Alte discuții în legătură

Garantie incaltaminte 30 sau 60 zile cyan cyan Legea 449/2003 Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate [b]în termen de două luni de la data la care a ... (vezi toată discuția)
Returnare pantof alex5 alex5 buna ziua, nici nu stiu unde sa incadrez intrebarea aceasta. am cumparat un pantof acum cateva zile de la un magazin (dar NU online). are defecte in sensul ... (vezi toată discuția)
Returnare bun de consum cristina nuta cristina nuta Chiar in ziua Revelionului, nu am avut de lucru si am mers in Mall sa-mi cumpar o pereche de pantofi eleganti, pe care aveam de gand sa-i port seara. GAFA! ... (vezi toată discuția)