avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi parintesti

Buna ziua!

Am o fetita de 3 ani, sunt despartita de tatal fetitei, nu am fost casatoriti, doar concubinaj. L-am dat in judecata pt pensie alimentara si s-a stabilit pensia la 150 lei, bineinteles, pt ca el obisnuieste sa munceasca fara carte de munca…
Am cateva intrebari, si as fi foarte recunoscatoare celor care imi raspund:
- daca el munceste si stiu sigur ca munceste si castiga peste 1200 lei, nu ii pot face nimic? Nu pot angaja un detectiv particular care sa dovedeasca acest lucru? Si daca as avea dovezile detectivului, acestea ar fi valabile in instanta?
- Chiar nu ii pot face nimic pt a-l decadea din drepturile parintesti? Atata timp cat nu il intereseaza de copil, si trimite o data la 3 luni pensia alimentara, doar 150 lei, nu si ce are din urma, doar ca sa nu-l pot ataca prin politie, chiar nu ii pot face nimic? Atata timp cat dovedesc ca el munceste dar trimite in bataie de joc 150 lei la 3 luni?
- Pentru parintii astia care nu sunt interesati de copii, care doar actioneaza pentru a face rau mamelor, chiar nu se poate face nimic pt a-i decadea din drepturi? Caci este clar ca tot ce face este ca sa-mi faca mie in ambitie, nicidecum ca ii pasa de copil…daca i-ar pasa nu ar face ceea ce face…

Vreau sa mentionez si sa clarific ca nu pentru amarata aia de pensie fac aceasta intrebare, si nu pt amarata aia de pensie as fi dispusa sa angajez un detectiv…nu sunt o muritoare de foame, imi permit sa cresc copilul si singura…Probabil o sa-mi spuneti ca nu are rost sa angajez un detectiv, ca nu iau pe mere ce dau pe pere, insa nu despre bani este vorba…eu pur si simplu vreau sa fac tot ce-mi sta in putinta sa il decad din drepturi, sau daca nu se poate, atunci sa-l fac sa plateasca pensia intr-un fel…nu eu sa stau la mana lui pt orice hartie imi trebuie legata de copil, dar el sa stea bine mersi fara sa contribuie cu nimic la cresterea ei, doar pt ca are ambitia de a nu renunta la ea pt a-mi face mie rau.

PS: daca as putea dovedi ca este jucator de jocuri de noroc, si ca isi petrece destul timp prin casino-uri, nu as putea sa il decad din drepturi pe motiv ca este un exemplu negativ pt copil??

Va rog mult ajutati-ma cu cateva raspunsuri! Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tartaioana , utilizator 20:14, 3 Septembrie 2014
buna,asi dori sa pun si eu o intrebare.un process deschis pentru vizitare deschis in Romania este valabil daca copilul nu mai locuieste in Romania?sau trebuie deschis alt process de vizitare in tara in care se afla copilul avand in vedere ca tara unde e copilul acum se afla tot in ue

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodia unui minor TanaseAndreea TanaseAndreea daca in spania mi se da sentinta ca am ¨patria potestad¨¨in romania este recunoscuta??nici nu stiu cum sa ma explic eu vreau drepturile asupra copilului ... (vezi toată discuția)
E posibila cedarea drepturilor parintesti la notar ? danutzalov3 danutzalov3 spuneti-mi va rog frumos daca este posibil ca , concubinul meu sa imi cedeze prin notar toate drepturile asupra copilului ??? VA ROG MULT !!!!!!! (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna cand parintii locuiesc in orase diferite ContSters129337 ContSters129337 Cum se exercita custodia comuna cand parintii locuiesc in orase diferite? In cazul meu, am de 8 ani custodia fiului meu. Tatal are program de vizita (poate sa ... (vezi toată discuția)