avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Depozit bancar nedeclarat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Depozit bancar nedeclarat

Buna ziua.Sotul a decedat , am dezbatut succesiunea , dar dupa terminarea procesului am aflat verbal de la unul din cumnati ca sotul depusese bani la banca fara ca eu sa stiu . Din acest motiv nu am trecut in masa succesorala acei bani. Din cele auzite de mine ,fratele sotului era trecut ca imputernicit , iar acesta nu-mi ofera nici o informatie de teama ca cer banii . nu ne intelegem deloc , si as dorii sa recuperez banii prin instanta . INTREBARE : cum trebuie sa procedez daca nu detin nici un act in legatura cu depozitul sotului ? cum cer instantei sa ma creada daca nu am dovezi ?INVATATI-MA CUM TREBUIE PROCEDAT, MULTUMESC MULT .
Cel mai recent răspuns: carsteaverginica , utilizator 12:00, 12 Mai 2014
Chiar daca este imputernicit fratele sotului acesta nu mai poate scoate banii din banca pana nu se face suplimentare la mostenire, asta in cazul in care banii exista. Iar daca exista atunci nu este necesar sa apelati la instanta, ca urmare a succesiunii acesti bani va revin dvs si mostenitorilor.
Solicitati notarului sa desfasoare investigatii cu privire la depozitul sotului.
Va multumesc pt raspuns , dar daca si eu am avut bani pe numele meu in banca (depozitul meu in timpul casatoriei care exista la data decesului sotului , dar i-am scos dupa ) , vor putea fratii sotului sa ma oblige sa-i aduc si eu in masa succesorala sub pretextul ca sant bani comuni ai mei cu sotul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare cont bancar pasalegaviorela pasalegaviorela Buna ziua . Doi soti au depozite bancare separate fara a se fi imputernicit reciproc . Unul decedeaza - banii se vor numi bani proprii ai decedatului sau ... (vezi toată discuția)
Sucesiune-masa succesorala calitateg calitateg daca sotul a decedat si existau depozite bancare la care sotia era titular si sotul imputernicit acestea sant masa succesorala si trebuiesc declarate la ... (vezi toată discuția)
Nu pot afla detalii despre contul bancar pasalegaviorela pasalegaviorela Buna ziua . m-am prezentat cu hotararea judecatoreasca in care scrie clar ca sant mostenitoare la banca pt a cere extras de cont al fratelui decedat (banii nu ... (vezi toată discuția)