avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte de proprietate imobil- ce pot face in aceasta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte de proprietate imobil- ce pot face in aceasta situatie?

Buna ziua,

am cumparat acum 3 ani o casa ,de bani am facut rost prin vanzarea unui ap plus diferenta,in acest contract de vanzare pe casa eu sunt trecut proprietar si bunica mea are habitatie viagera,nici o problema pana acum ptr ca eu m-am stabilit de curand in alt oras.
de curand mama mea a vrut sa imi dea o suma jignitoare de bani casa ii fac clauza si ei e habitatie viagera.I-am explicat ca pentru a face acest lucru este necesara si semnataura bunicii ca este si ea de acord.evident ca am refuzat oferta si i-am spus sa imi trimita actele originale ale casei,pentru ca imi este frica sa nu faca ceva,refuza acest lucru plus ca m-a amenintat ca sa o sa imi dea jos dreptul de proprietar.
Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaioro , utilizator 16:48, 12 Mai 2014
Buna ziua,
Neintelegerile mama fiica nu le rezolva nimeni decat cele doua.
De "dat jos" contractul de vanzare cumparare" este destul de complicat si costisitor.
Dumneavoastra, daca aveti inscrisa si clauza de intretinere in afara celei de abitatie viagera, va trebui sa fiti foarte atenta si sa pastrati TOATE documentele care sa ateste indeplinirea ei.
va multumesc pentru raspuns,referitor la contractul de v-c ca si clauze are decat abitatie viagera,nu si intretinere.

Avea pe vechiul apartament pe care l-am vandut si abitatie si intretinere,dar la notar inainte de vanzare a semnat ca renunta la aceste drepturi iar pe noul contract am trecut eu abitatie viagera ca sa stea linistita.
Ideea este ca in aceeasi perioada mama mea a luat mai multe imprumuturi din banci insumand vreo 30000 euro si pe care i-a folosit in alte scopuri,acum ma ameninta ca ea o sa dovedeasca ca mi-a dat mie banii ptr casa,in aceste conditii imi poate anula actul?sau trebuie sa dovedesc eu de unde am avut eu diferenta de bani ptr casa?multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de habitatie mihaioro mihaioro Buna ziua,daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns cat mai clar in privinta problemei mele...acum cativa ani bunicul meu mi-a lasat un apartament (act de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Doua drepturi de habitatie viagera minflo minflo Buna ziua, Am citit cazurile de habitatie viagera de pe acest forum, totusi nu am gasit un caz in care cel cu drept de habitatie (abitatie) viagera are mai ... (vezi toată discuția)