avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Incert
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Incert

Multumita crizei, dupa ce nu am mai primit 5 luni salariul, am fost nevoit sa cheltui banii de pe 4 surse de creditare. 2 carduri de cumparaturi, un mic credit si o descoperire de salariu.
Asta s-a intamplat in 2008, si am reusit sa platesc doar in cazul celor 2 carduri pana in iunie 2008.

Pana in ianuarie 2012, nu am avut mai mult de 300 lei pe cartea de munca(nu ca nu mi-am dorit mai mult..), si niciunul dintre creditori nu s-a oferit sa-mi ofere solutii realiste pentru a plati restantele. Mentionez ca nu am nimic pe numele meu.

Acum ca am un salariu mai bun, as vrea sa fac un credit pentru casa si nu stiu care sunt pasii, pentru ca inca apar la biroul de credite cu litera G, dintr-o raportare din iulie 2013.

Am mai fost sunat de o firma de recuperaride mai multe domnisoare si fiecare a inceput sa ma ameninte si sa-mi vorbeasca de parca eram prieteni d-o viata, si imi cerea de fiecare data intreaga suma.

Ce pot sa fac? Sau mai pot face prea curand un credit? Cui sa ma adresez?

(As dori sa fiu scutit de lectii morale.. am de recuperat de la firma la care am lucrat 150 milioane si, nu mi-i mai da nimeni pentru ca a dat faliment. Si eu am dat faliment, dar tot trebuie sa dau banii "camatarilor". Banca daca dadea faliment iar eu aveam un cont de economii.. nu-mi mai recuperam in veci banii - asa cum s-a mai si intamplat in Romania)
Cel mai recent răspuns: IA-M , utilizator 16:54, 30 Mai 2016
Unu. Creditorii nu v-au oferit solutii realiste pentru ca-i intereseaza mai putin recuperarea banilor de la d-voastra decat pastrarea unor "standarde". Daca va ofera d-voastra o solutie realista se tem ca vor trebui sa le ofere si altora un tratament asemanator. Va dati seama ca in felul acesta am putea sa ajungem in situatia in care bancherii ar trebui sa gandeasca. :O Nimeni nu vrea sa ajungem in halul acela, nu-i asa?
Doi. Nicio banca nu o sa va "pasuiasca" plata ratei pentru ca nu ati luat salariul. Nu in Romania! Aici, in timp ce muncim din greu ca sa edificam o societate bazata pe echitate sociala si pe increderea cetateanului in institutii, :rofl: ii ardem pe nefericitii care au nenorocul sa fi muncit in gigantii industriali cu picioruse de lut creati politic care nu si-au patit de 20 de ani impozitele, de 10 ani contributiile sociale, de trei ani salariile si de 2 zile patronii. Mai pe scurt: Nimanui nu-i pasa ca d-voastra nu ati luat salariul!
Trei. Un alt credit? Doar in India! Dupa un astfel de istoric al creditelor doar in India ati mai putea primi un credit.
Patru. Daca ati crezut ca 4 milioane-si-cine-stie-cati-in-plus de romani au plecat din Romania doar pentru ca in alte tari din UE castiga cu ceva mai mult acum aveti un motiv serios sa va ganditi la: "de ce or fi plecat, dom'le romanii prin UE?"
Cinci. In ciuda cinismului afisat mi-ar place sa aflu ca ma insel profund si ca exista bancheri care se gandesc ca daca omoara gaina nu vor mai avea nici oua.
Ultima modificare: Luni, 12 Mai 2014
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Aveti dreptate. Totusi nu sunt sigur daca mai pot face sau nu un credit. Are rost sa le mai platesc camatarilor restanta in speranta ca pot face un credit mai tarziu, sau nu?
Cand ati luat banii erau " banca", acu ca ar trebui sa si dati banii inapoi, sunt " camatari".
E alegerea dvs daca mai dati banii datorati sau nu, e cert ca nu mai luati credit.
Abia dupa 4 ani de la ultima actualizare transmisa nu veti mai aparea ca si rau platnic.
gi-jane2 a scris:

Cand ati luat banii erau " banca", acu ca ar trebui sa si dati banii inapoi, sunt " camatari".

Se zice "era banca", dupa "banca" se pune PUNCT, "acu' " sau "acum" nu "acu", "banii sa-i si dati inapoi" nu "sa si dati banii inapoi".

Oricine poate fi rautacios daca este atacat, Gi-Gele..

Intodeauna vor exista nedreptati Gi-Jane.. Treci prin viata si le iei din plin in fata. Am putea iesi la un pahar sa-ti umplu capul de exemple daca vrei.

Nu e vina mea ca nu am mai avut cu ce plati pentru ca:
1. m-am nascut in Romania
2. firma la care lucram a fost falimentata voit de manageri pentru a deschide alta
3. criza financiara s-a instalat din 2008
4. in ianuarie cand m-am reangajat, patronul nu ne-a facut decat contract pe 2 ore, de 300 lei/luna
5. recuperatoarele voiau toti banii si nu vorbeau frumos.

Stiai ca exista si asigurari pentru rau platnici? Acum daca banca si-a recuperat banii de la asiguratori, de ce mai vinde dosarul recuperatorilor sa ma hartuiasca?

E alegerea dvs daca mai dati banii datorati sau nu, e cert ca nu mai luati credit.

M-am adresat unui forum de specialitate pentru a primi informatii nu sfaturi. Cred ca asta am si sugerat sa primesc prin formularea folosita.
Daca voiam sfaturi, ma adresam bunicii. Are o caseta: "Fii cuminte, sa nu bei, sa nu fumezi, sa dai banii inapoi" . Daca vrei, ti-o imprumut.

Abia dupa 4 ani de la ultima actualizare transmisa nu veti mai aparea ca si rau platnic.

"4 ani de la ultima actualizare trimisa" - dar daca vor retrimite din nou anul acesta? Pana cand vor putea retrimite actualizari?
:D Sunteti doar rautacios.. dar gresiti pt ca nu v-am atacat si 2, stiu sa si scriu.. bine, nu mereu.
De dat, nu v-am dat niciun sfat si nu v-am judecat, nici nu ma intereseaza daca nu ati putut si de ce sau nu ati vrut sa dati banii inapoi, am zis doar ca nu mi se pare corect ca acum sa ii numiti camatari cand va cer banii inapoi.
Daca v-ati fi asigurat, da, exista cineva care sa ii plateasca, altfel, nu.
Raporte pot trimite ca acele credite tot neplatite sunt..
Si credit de ce mai vreti de la camatari ca nu inteleg ?
ps: ascult-o pe bunica si.. nu mai fuma !

Alte discuții în legătură

Cum scap de camatari? aalleex aalleex Va rog ajutati-ma! Parintii mei au luat bani imprumut de la camatari, le-am dat pana acum dobanzi impresionante si, nereusind sa le platim suma datorata, din ... (vezi toată discuția)
Faliment personal (?!) ContSters163409 ContSters163409 Bună ziua, Fratele meu are între 3-5 credite bancare + provident + prieteni(camatar bani luati fara acte). Sunt curious dacă se poate face ceva în ... (vezi toată discuția)