avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Actionare in instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Actionare in instanta

Buna ziua! Cam ce suma estimati ca as cheltui cu tot cu onorariul unui avocat ,pentru actionarea in instanta a unei persoane care mi-a invinetit rau ochiul. Vreau sa cer despagubiri de 2000 lei.Cam cat timp ar dura judecata?
Greu de estimat cat va dura. Cel putin 6 luni.
Aveti vreun certificat medico legal sau vreo dovada medicala care sa ateste cate zile de ingrijiri medicale au fost/sunt necesare pentru vindecare?
Incepeti prin a depune plangere la politie pentru vatamare.
Costurile nu pot fi estimate. Onorariul avocatial poate fi diferit, intrucat fiecare avocat este liber sa il stabileasca individual, asa incat ar trebui sa consultati un avocat pt. a va face o imagine clara.
Poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri sau alte violente ( daca simtul vazului va este afectat putem discuta de infractiunea de vatamare corporala grava ).

Daunele morale si materiale pot fi solicitate oricand in timpul urmaririi penale, pana la citirea actului de sesizare , in etapa judecatii.

Puteti preciza defalcat sumele de bani solicitate, cu titlu de despagubiri.( daune morale si materiale).





Infracţiuni contra integrităţii corporale sau sănătăţii
Art. 193
Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de violență Sebastian seby Sebastian seby Am fost agresat și lovit cu capul în gură de către un locatar băut rău pt un loc de parcare. Am sunat la 112 și a venit un echipaj de poliție, iar în ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu un sfat iulyk_iulyan iulyk_iulyan Problema este urmatoarea : In urma cu mai multe zile fratele meu a fost intr-o localitate vecina a fost intr-un bar cu un prieten iar cand au plecat din bar ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Alinutza37 Alinutza37 In luna decembrie 2014 sotul meu a fost agresat fizic de doi veri. A primit 4 zile de ingrijiri medicale, urmeaza sa depunem plângere penală la parchet. Ce ... (vezi toată discuția)