avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care este urmatorul pas pentru scaderea cheltuielilor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care este urmatorul pas pentru scaderea cheltuielilor abuzive ?

Apartament debransat de la caldura unde nu locuieste nimeni - au fost introduse deliberat cheltuieli (100% egale ca si cei bransati) pentru caldura pentru iarna 2013/2014 (dar in anii anteriori am platit doar cota-parte cat si pentru anul curent Februarie si Martie cand am vizitat si am facut observatia). Nu am facut plata celor cateva milioane la intretinere inainte sa fac o contenstatie si cerere detaliata a facturilor - Nu am primit raspuns la aceasta. Anterior cand am vorbit cu presedinta, a dat vina si pe vechiul dar si pe noul administrator. Noul administrator desi are website ce include plata online nu mi-a dat acces la acestea.

Desi pot face plata pentru a nu se aduna penalitati in plus, vreau sa stiu inainte pe cine sa apelez pentru a afla cum vor fi scazute aceste cheltuieli ?

Am gasit experiente si sfaturi diferite de a apela la mediator, primar, consiliu, judecata parchet
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
id032013, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:51, 14 Mai 2014
Chiar daca sunteti deconectat de la caldura, trebuie sa platiti o cota-parte din caldura pe partile comune si pe tevile verticale care va traverseaza apartamentul.

Faptul ca nu ati platit in anii precedenti s-a datorat modului de repartizare (gresit de altfel) de atunci.
Probabil acum au reglementat aceasta problema si vi s-a pus la plata, pe buna dreptate aceasta cota-parte pentru caldura "la comun".

Asta nu inseamna ca nu trebuie sa primiti explicatii care sa va lamureasca asupra acestor sume.
Am editat raspunsul pentru a nu intelege gresit. In anii anteriori am platit cota parte, la fel cum si anul acesta dupa ce am facut observatia 'greselii' sau abuzului si a fost introdusa din nou cota parte pentru Februarie si Martie. Dar nu au fost scazute cotele de 100% la caldura pentru toate lunile de iarna anterioare.
Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2014
id032013, utilizator
Acum am inteles.
Pai nu platiti ceea ce v-a pus pentru consumul individual si sa recalculeze cota de caldura pentru lunile respective.
Asa este normal. O greseala se indreapta.
In urma contestatiei nu a recalculat, si avand in vedere ca sunt cateva luni neplatite, penalizarile de 0.2% pe zi, ajung la aproximativ 30RON pentru fiecare luna de aici inainte, penalizari pentru care nu sunt responsabil. Nu stiu daca presedinta va face ceva avand in vedere ca sunt prezent acolo, si avand in vedere ca nu a dovedit o vointa prea buna pana acum, din acest motiv intrebarea din titlu.
Ceea ce trebuie scazut la un apartament acum, trebuie sa fie redistribuit celorlalte apartamente. Putin cam aiurea situatia tinand cont de faptul ca vorbim de iarna anterioara. Este greu de explicat proprietarllor ca au de platit ceva de acum 1 an jumate, mai ales daca ai in bloc persoane care pricep mai greu sau nu vor sa priceapa deloc.
Probabil ca asta este si motivul pentru care actualul administrator nu se grabeste sa faca reglarea.

Alte discuții în legătură

Aplicare ordin 343 al anrsc intr-un bloc fara repartitoare alexandrubuzatu alexandrubuzatu Buna ziua tuturor! In urma cu cateva luni, fostul administrator al blocului a renuntat la a se mai ocupa de administrare, drept pentru care a fost gasita o ... (vezi toată discuția)
Debransarea de la sistemul termic cand ai repartitoare de caldura raduleo_72 raduleo_72 Buna ziua!Am rugamintea sa ma indrumati in ceea ce trebuie sa fac ptr a obtine debransarea de la sistemul centralizat de incalzire.Locuiesc la bloc intr-o ... (vezi toată discuția)
Obligatii de plata la intretinere pentru un apartament nelocuit danapascu01 danapascu01 As vrea sa va relatez o situatie legata de plata intretinerii pentru un apartament in care nu locuieste nimeni: in primul rand, in blocul respectiv locatarii ... (vezi toată discuția)