avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

pot sa dau firma angajatoare in judecata pentru nerespectarea CIM daca in termen de 30 zile nu primesc nici un raspuns legat de noul loc de desfasurare al activitatii?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:41, 6 Mai 2009
1. Asteptati sa vedeti ce face angajatorul. Nu luati dvs. initiativa incetarii CIM. Lasati-l pe angajator sa o faca.
2. Puteti face o sesizare la ITM. Este de competenta acestei institutii sa va ajute in rezolvarea problemelor.
3. Numai in ultima instanta apelati la instanta de judecata.
In caz de neplata a drepturilor salariale, instanta de judecata va poate ajuta sa le recuperati.
ITM-ul ii poate pune in vedere angajatorului sa-si execute obligatia de plata a salarialui, iar in caz de nerespectare il va amenda, insa nu il poate obliga sa va plateasca salariul.
Am facut iesri sesizare la ITM iar cei de acolo vor merge in control.Cat trebuie sa astept pentru plata salariului inainte de a ma adresa instantei?
Puteti sa va adresati incepand cu ziua urmatoare datei prevazute in contractul dvs de munca pentru plata salariului.
In speta fiind un litigiu de munca, competenta se a solutiona cererea revine tribunalului din resedinta de judet, iar litigiu este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravida, micsorare salariu Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua, lucrez intr-o firma cu 4 actionari. sunt gravida. administratorul firmei se poarta foarte urat cu mine si cred ca intentioneaza sa-mi micsoreze ... (vezi toată discuția)
Retrogradare abuziva geosau geosau in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)
Contract indididual de munca - nelamurire Nina1 Nina1 Poate fi angajata o persoana in cadrul unei firme ce are ca domeniul de activitate \"Activitate de consultanta pentru afaceri si management\" in functia de ... (vezi toată discuția)