pot sa dau firma angajatoare in judecata pentru nerespectarea CIM daca in termen de 30 zile nu primesc nici un raspuns legat de noul loc de desfasurare al activitatii?
1. Asteptati sa vedeti ce face angajatorul. Nu luati dvs. initiativa incetarii CIM. Lasati-l pe angajator sa o faca.
2. Puteti face o sesizare la ITM. Este de competenta acestei institutii sa va ajute in rezolvarea problemelor.
3. Numai in ultima instanta apelati la instanta de judecata.
In caz de neplata a drepturilor salariale, instanta de judecata va poate ajuta sa le recuperati.
ITM-ul ii poate pune in vedere angajatorului sa-si execute obligatia de plata a salarialui, iar in caz de nerespectare il va amenda, insa nu il poate obliga sa va plateasca salariul.
In speta fiind un litigiu de munca, competenta se a solutiona cererea revine tribunalului din resedinta de judet, iar litigiu este scutit de taxa de timbru si timbru judiciar.
Retrogradare abuziva
geosau
in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in ... (vezi toată discuția)