avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat executa efectiv un condamnat din pedeapsa de 4 ani ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat executa efectiv un condamnat din pedeapsa de 4 ani cu executare ?

din discutia cu un avocat a reiesit ca in romania se executa 8 luni la an si ca daca nu ai fost liberat conditionat mai devreme ( sa zicem la jumatate pentru ca ai iesit la munca), se considera ca ai executat integral pedeapsa dupa 32 luni fata de cele 48 de luni cat ar insemna cei 4 ani de condamnare
art 100 din cod are o exprimare de genul ca instanta poate ( poate ) face acest lucru
de aici eu inteleg ca nu este obligata
poate cineva sa ma lamureasca ?
Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 11:42, 14 Mai 2014
Buna ziua!

In Romania se executa TOATA pedeapsa. Exceptie face doar situatia liberarii conditionate, cand condamnatul iese inainte de "termen" pentru conduita sa buna din penitenciar si dupa ce a dat dovada ca s-a indreptat d.p.d.v. social, dar numai dupa implinirea unei fractii prevazute de lege din durata pedepsei.

Instanta nu este obligata, ci ramane la latitudinea ei daca dispune liberarea conditionata, pe baza probelor existente la dosar.

Cu stima.
sunteti extraordinar prin acest raspuns
desigur ca nu-mi convine raspunsul dar, el este asa cum gandesc si eu
cum sa-l lamuresc eu pe avocat ( cu articole de lege) ca nu se executa 8 luni la an ?
daca instanta deccide dupa 2/3 ca da sentinta de liberare, ramane un rest de executat sau nu ?
Liberarea conditionata are caracter facultativ, nereprezentand un drept, ci numai o vocatie generala a condamnatului.
Intervalul cuprins între data liberării condiţionate şi data împlinirii duratei pedepsei constituie termen de supraveghere pentru condamnat
În cazul în care condamnatul nu a săvârşit o nouă infracţiune descoperită până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea liberării condiţionate şi nu s-a descoperit o cauză de anulare, pedeapsa se consideră executată.
cum procedez eu ?
1. am fost condamnat la 4 ani cu executare, sentinta rezultata din contopirea a 2 infractiuni la care nu s-a acordat spor dar , nu am executat decat 8 luni ( cumul arest preventiv) deoarece am fost extradat in sua imediat dupa ce sentinta din romania a ramas definitiva
2. sunt condamnat in sua si voi primi pe 23 mai 2014 o sentinta de condamnare cu time served ( sunt inchis aici de 26 de luni )
3. ajung in romania fara codita de aici ( pedeapsa se considera executata integral aici )
4. corect, conform tratatului de extradare dintre romania si sua ar fi trebuit sa execut in primul rand pedeapsa in romania si dupa aceea sa fiu extradat si sa rezolv acuzatia din sua dar, curtea de apel bucuresti a decis sa ma trimita in sua pentru cercetari inainte sa ajung in penitenciar ( am fost ridicat din arest preventi- politia capitalei)
5. 8+26=34 deci fractia de 2/3 este indeplinita
6. cum procedez eu avand in vedere ca de aici am caracterizari foarte bune dar, in romania nu am ajuns in penitenciar si prin urmare nu au cum sa-si spuna parerea( comisia din penitenciar)
7. in cat timp pot fi eliberat ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit time served in sua, cum procedez mai departe ? stef56 stef56 dupa 2 ani si 2 luni de arest preventiv in sua, am primit ( in urma recunoasterii vinovatiei) o sentinta de time served adica ceea ce am executat este egal cu ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la contestatie la executare ? stef56 stef56 1. am suportat 2 condamnari in romania de 1.5 ani si respectiv 4 ani care prin contopire s-au transformat in 4 ani cu executare 2. nici nu am avut timp sa ... (vezi toată discuția)
Eliberare sub control judiciar oanapyty oanapyty Buna ziuua.o intrebare sper sa primesc niste raspunsuri care sa le pot intelege. sotul meu este incarcerat din 1octombrie2013 dupa arestu preventiv 29 de ... (vezi toată discuția)