avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant daca stau in camin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant daca stau in camin

Buna ziua! Acum termin anul II de facultate. Stau in camin de la inceputul scolii. In primul an de facultate am primit un formular pe care doar l-am semnat, ca sa stam legal in camin (pentru flotant),dar nu am primit nicio viza pe buletin. In anul II nu am mai primit astfel de formulare. Acum am nevoie sa imi fac precazare la un camin mai bun si mi-a cerut viza de flotant de la caminul anterior. Am mers la administrator si mi-a spus ca nu are sa imi dea,pentru ca nu am mai completat pe anul II. As dori sa stiu daca e total vina mea, pentru ca eu nu am mai bagat de seama. Este de vina administratorul pentru ca nu s-a interesat daca studentii stau legal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madamady , utilizator 13:43, 15 Mai 2014
Cum hartogaraia este la moda, la noi si pentru a face toate miscarile trebuiesc completate un milion de documente, "baietii" de la facultati (administratorii), o lasa si ei pe tanjeala, mai ales ca, din cate stiu vechii "sectoristi" arondati pe langa complexurile studentesti au cam disparut din schema (nu sunt sigur de acest lucru, dar s-ar putea sa-i mai gasiti prin zona...).
Consider ca vina este impartita 50%-50%.
Nu inteleg de ce vi se cere acum, la mutarea intr-un camin nou, probabil al aceliasi facultati, dovada cererii pentru obtinerea vizei de flotant din anul II, viza care, probabil ca nu o are nici-un student, fie ca a facut sau nu cerere. Chiar puteti sa va informati!
In fine, birocratia probabil ca ii da dreptate noului administrator, coleg de breasla cu celalalt administrator...
Eu as proceda in felul urmator: cu documentele aprobate pentru mutarea in noul camin, as solicita intocmirea formalitatilor in vederea obtinerii vizei de flotant la noua adresa - pentru a intra in normalitate. Daca intampinati greutati, probabil ca sefii d-lui administrator vor intelege mai bine situatia.
Buna ziua! Multumesc de mesaj. Din pacate nu imi accepta dosarul de precazare la noul camin, pentru ca nu pot justifica unde am stat cu un an inainte. Nu inteleg. Da,caminele apartin aceleiasi facultati. Eu am contractul de inchiriere, chitantele pe fiecare luna platita,nu stiu cum pot arata ca am locuit acolo. Administratorul de la caminul vechi mi-a spus ca e vina mea ca nu am cerut actele si ca nu am ce face. Nu stiu cum sa rezolv asta.
Mergeti la sefii acestor domni care in opinia mea sunt cam "gomosi". Am inteles bine, aveti aprobarile necesare, dar trebuie o adeverinta prin care tre' sa dovediti ca aveti carte de identitate.
Cum am mai spus, birocratia este la ea acasa si este "cocoana" mare. Asta e. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca in anul I ati stat in gazda?
Mergeti la sefii acestor administratori, apoi la sefii sefilor pana ajungeti la decan si la ce-o mai fi pe-acolo, mai vorbiti si cu un ziarist care nu are ce scrie - sa stiti ca "merge"...
Succes!
Multumesc din suflet
madamady a scris:

Administratorul de la caminul vechi mi-a spus ca e vina mea ca nu am cerut actele si ca nu am ce face. Nu stiu cum sa rezolv asta.


Este obligatia administratorului. Daca ar avea un control pe linie de evidenta de la politistul care raspunde de camin si s-ar constata ca acolo locuiesc studenti fara sa aiba inscrisa viza de resedinta pe CI ar incasa o amenda zdravana.


Art. 89 din HGR 1375/2005 republicata:

(1) Pentru persoanele care solicită stabilirea reşedinţei în locuri de cazare în comun - cămine, campusuri universitare, instituţii de ocrotire şi protecţie socială, la rubrica din Cererea pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei, destinată găzduitorului, se menţionează datele administratorului imobilului, care semnează şi aplică ştampila administraţiei.

(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), în rubrica din Cererea pentru stabilirea reşedinţei, destinată găzduitorului, vor fi menţionate datele administratorului imobilului, care va semna şi va aplica ştampila administraţiei.

(3) Studenţii cazaţi în campusuri universitare pot depune cererea personal ori prin intermediul administratorilor imobilelor, sens în care se completează tabelul întocmit potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 20.


Spuneti ca aveti contract de inchiriere cu caminul. Puteti merge si singur la Evidenta sa cereti viza, aveti nevoie de acel contract, un timbru fiscal de 5 lei, cartea de identitate si o cerere
pe care o descarcati de aici (atentie, e fata-verso):
[ link extern ]

Mergeti cu cererea la administrator sa o completeze la ultima rubrica de pe fata.

Intr-o zi doua aveti viza de resedinta. Nu stiu daca va ajuta insa mai e ceva din anul universitar si poate vi se ia in considerare.

Ce e important sa stiti este ca este obligatia administratorului sa se asigure ca toate persoanele cazate in camin au viza de resedinta si ca il puteti constrange sa vina cu dvs. la Evidenta daca veti avea probleme cu depunerea cererii. Cum? Spunandu-i ca ii faceti reclamatii: intai unde v-a sfatuit Adam Grecu si in plus la politie, la Ordine Publica.

Succes!

Alte discuții în legătură

Viza flotant camin, legalitate taxa Sorin2012 Sorin2012 Am si eu o intrebare sunt student locuiesc in camin anul trecut am avut viza de flotant anul acesta iarasi voi sta in camin intrebarea mea e urmatoarea , acum ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant student Alexandru9314 Alexandru9314 Deci problema sta in felul urmator, intre 01.10.2014 si 31.07.2015 am stat la camin si am avut viza de flotant pe spatele buletinului. In continuare stau in ... (vezi toată discuția)
Viza flotant - student Gherasimandreea Gherasimandreea Salut! Am o mica nelamurire. Sunt cazata in camin de la inceputul anului universitar, dar nu mi-a fost preluat buletinul pentru aplicarea vizei de flotant, ... (vezi toată discuția)