avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant student
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant student

Deci problema sta in felul urmator, intre 01.10.2014 si 31.07.2015 am stat la camin si am avut viza de flotant pe spatele buletinului. In continuare stau in acelasi camin, insa la cazare nu ne-au mai luat buletinele sa ne puna viza de flotant, doar ne-au dat o noua legitimatie de TRANZIT, au zis ca asa se face in astea 2 luni de vacanta.
Pe la sfarsitul lunii trecute am inceput scoala de soferi, eu crezand ca nu va fi o problema cu viza de flotant (eu fiind din alt judet).
In judetul de domiciliu nu am cum sa dau examenul.

Intrebarea este daca voi putea obtine viza de flotant pe astea 2 luni?


Din ce am vazut aici:

[ link extern ]

"b) Daca solicitati viza într-un camin studentesc: - Cererea trebuie completata la rubrica destinata gazduitorului cu datele administratorului Caminului, care semneaza si aplica stampila - Se prezinta carnetul de student vizat pe anul în curs sau o adeverinta de student."

[ link extern ]

"Exceptii* persoanele care au resedinta în camine muncitoresti, studentesti si de elevi (caz în care rubrica "consimtamântul gazduitorului" este completata, semnata si stampilata de catre administrator), dar prezinta obligatoriu actul cu care se face dovada adresei de resedinta,"

Pe al doilea site zice si de "actul cu care se face dovada de resedinta" insa pentru astea doua luni nu ne-au mai facut contract. Am completat o cerere, adeverinta de student, copie de pe buletin etc...niste semnaturi si atat.

Cel mai recent răspuns: Alexandru9314 , utilizator 21:13, 10 August 2015
Ce ati gasit pe al doilea site nu se aplica in cazul dvs.

Puteti sa va faceti viza de resedinta acum, inainte de inceperea anului universitar, cu doua conditii:
- sa obtineti o adeverinta de student (nu stiu daca reusiti acum, pe perioada vacantei); acea adeverinta va tine loc de carnetul vizat pentru anul universitar care inca nu a inceput, deci nu stiu / nu cred ca o vor aplica inca pe carnet
+
- administratorul sa va ajute cu cererea.
Cu astea va puteti duce la Evidenta sa obtineti de pe-acum (inainte de inceperea anului) viza de resedinta.

Mai exista o posibilitate daca nu vi se da adeverinta care in final depinde tot de administrator: contract de inchiriere + extras CF de informare pentru cladirea caminului.
Asta e mai complicata: trebuie mers la OCPI, extrasul costa 20 de lei, dureaza cateva zile pana il primiti... nu stiu daca merita sa va bateti capul pentru cat mai este pana incep cursurile.


Ultima modificare: Luni, 10 August 2015
Ares-3, moderator
Se cam merita, pentru ca pe la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie as cam termina orele si as putea da examenul. Altfel ar trebui sa astept pana dupa jumatatea lui octombrie, atunci ne-ar veni buletinele cu noua viza de flotant.

Sper sa rezolv maine, am facut azi vreo 5, 6 drumuri deja dintr-o parte in alta, mai am dimineata cateva, ca na asa e in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza flotant - student Gherasimandreea Gherasimandreea Salut! Am o mica nelamurire. Sunt cazata in camin de la inceputul anului universitar, dar nu mi-a fost preluat buletinul pentru aplicarea vizei de flotant, ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant daca stau in camin madamady madamady Buna ziua! Acum termin anul II de facultate. Stau in camin de la inceputul scolii. In primul an de facultate am primit un formular pe care doar l-am semnat, ca ... (vezi toată discuția)
Mutatie flotanta gicuta68 gicuta68 buna ziua. ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea sa-mi fac mutatie flotanta? mentionez sint casatorita nelegitim si stau la sot acasa (vezi toată discuția)