avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie, partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie, partaj

Sunt casatorita, sotul meu impreuna cu fratele acestuia a primit donatie apartament cu 4 camere, 2 camere sotul si 2 cumnatul, sunt casatorita de 18 ani avem un copil de 18 ani, din cauza neintelegerilor vreau sa divortam de fapt de comun acord, eu am dreptul la acest imobil si daca da in ce conditii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:35, 17 Mai 2014
Nu intra in masa partajului bunurile mobile si imobile primite de unul dintre soti sub forma de donatie, cand donatorul nu specifica faptul ca donatia este si in beneficiul celuilalt sot.
Nu, n-aveti dreptul.. decat daca moare pana divortati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva Fapanuputapa Fapanuputapa problema mea este urmatoarea;am fost casatorita timp de 30 de ani cu sotul meu dar din nefericire nu am putut avea copii si tot din nefericire sotul meu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire??? leuca_luminita leuca_luminita Sunt casatorita nu detin nicio proprietate, iar sotul a lasat bunurile mobile si imobile fostei sotii si copiilor rezultati din casatorie, fara nicio pretentie ... (vezi toată discuția)
Regim donatie inainte de casatorie Bograv Bograv Ce regim are un apartament donat unuia dintre soti inainte de casatorie? Daca in urma casatoriei a rezultat un copil minor, in cazul unui divort, se poate ca ... (vezi toată discuția)