avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa - medic primar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa - medic primar

In cazul absentei unui medic primar de specialitate intro institutie bugetara serviciile medicale pot fi prestate de catre o persoana fizica autorizata sau de catre un medic pe baza unui contract de colaborare?
Care este tariful orar pentru serviciile medicale prestate in programul normal de lucru si tariful orar pentru orele de garda?
Cel mai recent răspuns: mtl , utilizator 17:39, 2 Aprilie 2011
Profesia de medic nu poate fi exercitata ca persoana fizica autorizata, in intelesul reglementat de OUG 44/2008, fiind o profesie liberala, guvernata de o lege speciala, si anume Ordonanta nr. 124/1998-republicata, privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale.
Formele de exercitare a profesiunii de medic, ca profesie liberala, în cadrul cabinetului medical, sunt:
a) cabinetul medical individual;
b) cabinetele medicale grupate;
c) cabinetele medicale asociate;
d) societatea civilă medicală.
Cabinetul medical individual este forma de exercitare a profesiunii de medic, în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea medicul titular, singur sau împreună cu alţi medici şi cu alte categorii de personal medical acreditat. Aceştia au calitatea de salariat sau de colaborator, în condiţiile legii.

Referitor la tarifele practicate, ati putea consulta Ordinul nr. 556/2009 privind modificarea art. 28 din anexa la Ordinul ministrului sanatatii nr. 870/2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de munca, organizarea si efectuarea garzilor in unitatile publice din sectorul sanitar.







~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cabinete medicale individuale ukzspan ukzspan Buna ziua, Cabinetele individuale medicale ale doctorilor de familie au personalitate juridica ? - Ele au CUI eliberat de CASA DE SANATATE au registrul ... (vezi toată discuția)
Contract de colaborare pfa bithas bithas buna ziua, sunt medic si am infiintat PFA in vederea deschiderii unui Cabinet Medical Individual. Am nevoie sa colaborez cu un asistent medical (angajat la ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical gabrielatiril gabrielatiril Sunt medic MG si in urma obtinerii competentei ( homeopatie ) doresc sa-mi deschid cabinet , respectiv sa inchiriez un cabinet intr-o miniclinica medicala . ... (vezi toată discuția)