avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua!
Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema.
Un angajat isi cere demisia cu data de ....... (de ex. cu 13.05.2014 ). Angajatorul nu renunta la perioada de preaviz. Este corect sa isi ceara demisia cu aceasta data sau termenul de preaviz incepe de la data depunerii si inregistrarii cererii la unitate?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:32, 15 Mai 2014
Buna ziua!
Daca angajatorul nu este de acord cu un termen de preaviz mai mic decat cel reglementat prin contractul de munca, atunci angajatul trebuie sa respecte termenul de preaviz mai sus mentionat (care nu poate fi mai mare decat limitele reglementate de art 81, alin 4 din Codul muncii)
Spor si voie buna!
caniculesei

1. In practica, asa se formuleaza cererea de demisie.

2. Termenul de preaviz incepe sa curga de-a doua zi . Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. În calculul termenului de preaviz nu intră ziua comunicării sale angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Încetarea contractului de munca fara preaviz Buna ziua .As vrea sa încetez contractul de munca fara preaviz din motive personale.plus ca eu lucrez si in alta parte iar la locul de unde imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Neacceptarea demisiei si obligativitatea preavizului raduoana90 raduoana90 Buna ziua!As dori sa stiu ce pot face in cazul in care mi-am depus demisia si angajatorul pur si simplu nu vrea sa o accepte,ce pot face?Eu am depus cererea de ... (vezi toată discuția)
Etapele demisiei la un angajator dificil BFDaniel BFDaniel Buna ziua, Ma aflu in situatia in care vreau sa imi schimb locul de munca. Drept urmare trebuie sa intocmesc din cate am inteles Demisia sau Cerere de ... (vezi toată discuția)