avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... TRANSFER DOSAR PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

TRANSFER DOSAR PENSIE

Ce presupune transferul dosarului de pensie.Este posibil sa se modifice pensia?Am primit o decizie care m-a socat in prima faza.,sunand la Casa de Pensii am aflat ca trebuie sa mai primesc o decizie finala si apoi sa fac contestatie daca sunt nemultumita.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:30, 15 Mai 2014
Avand in vedere dispozitiile art. 149 si urmatoarele din legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice puteti formula contestatie impotriva deciziei de pensionare in termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestaţii.
Teoretic, comisia ar trebui sa va solutioneze contestatia in 45 de zile, dar cu siguranta nu se va intampla asta.
Ulterior, va puteti adresa instantelor civile specializate in litigiile de munca si asigurari sociale.
De recomandat sa apelati la un specialist.
Da.Este posibil sa se modifice pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei de pensie BiancaTudose BiancaTudose buna ziua! Bunica mea s-a pensionat cu 53 de ani vechime, dintre care o mare parte din ei a lucrat in grupa a II- a de munca. S-a emis decizia in data de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii judecatoresti de catre casa de pensii Marin1957 Marin1957 Buna ziua, Am iesit la pensie in 2009, dar casa de pensii nu mi-a calculat corect pensia. In 2015 am mers la unitatea la care am lucrat (CFR) de unde mi s-au ... (vezi toată discuția)
Contestatie pensie Ada_S15 Ada_S15 Bună ziua,am si eu o întrebare:mamă mea a depus actele Pt pensionare Si recent i-a ajuns si decizia,însă nu este mulțumită de rezultat,cu siguranță au ... (vezi toată discuția)