avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie functionar contractual
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie functionar contractual

Angajatul unei primarii, contractual, pe o functie de executie, poate sa isi dea demisia fara preaviz?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 16:18, 17 Mai 2014
Codul muncii nu prevede un anumit termen in care trebuie sa se comunice decizia de incetare a raportului de munca, decat pentru anumite situatii.

Fostul salariat are posibilitate, in baza art.8 alin.3 lit.a din HG 500/2011, sa solicite in scris fostului angajator sa-i elibereze o copie de pe decizia de incetare a c.i.m.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
In acest caz cand va reveni in tara va solicita eliberarea deciziei. Oricum in strainatate nu ii foloseste la nimic. Cu respect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia AndreeaCretu AndreeaCretu Buna seara. Sunt sofer de tir. Luni mi-am dat demisia de la fostul loc de munca si tot in acceasi zi am incheiat un contract de munca cu o alta firma de ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare cim absalom34 absalom34 Din momentul in care a fost emisa decizia de incetare a CIM cu art.81 al (4) si (5) mai poate fi modificata? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract perioada proba 3 luni Rox29 Rox29 Buna ziua, In cazul in care angajatorul nu mi-a semnat demisia fiind obligata sa stau in preaviz 20 zile. Nu am fost de acord in conditile in care eu sunt in ... (vezi toată discuția)