avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de handicap

Va rog ,ce drepturi la indemnizatie trebuie sa am daca am grad de handicap grav cod boala G20 ;F01, cod handicap 6,acum am doar 293 ron.Am avut grad accentuat si anul trecut am trecut la grav,mi-a pus doar 56 ron in plus. Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca am dreptul la mai mult, si ce trebuie sa fac,mi-a zis cineva ca da.Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:38, 18 Mai 2014
1. Ati putea beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca aveti un stagiu cat de mic de cotizare la pensie si daca medicii vor decide incadrarea dvs. intr-un grad de invaliditate.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale avand in vedere si documentele medicale emise de medicul specialist care asigura asistenta medicala.

3. - Trimiterea catre medicul specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

4. Puteti cumula pensia de invaliditate cu indemnizatia de handicap.
va rog ,nu am inteles ,eu am si pensie de de limita de varsta am muncit 30 ani ,asta de handicap grav cum am eu doar 293 ron ,si-mi scrie pe certoficat fara asistent personal,va multumesc.
1. Daca sunteti pensionat pentru limita de varsta nu mai puteti beneficia si de indemnizatie de pensie de invaliditate.

2. Cititi pe:
[ link extern ] /

[ link extern ]
va multumesc dar pensia de 800 ron o am ca am muncit,30 ani,dupa 3 ani mi-am dus actele ptr. handicap, si in linkul pe care mi l-ati dat spune ca persoanele cu handicap grav beneficiaza de 202 +91+636 ron sau asistent personal ,nu zice nimic daca ai muncit si ai si alta pensie.
1. Nu conteaza ca aveti si alte venituri din pensie.

2. Pensia si cu indemnizatia de handicap nu au nici o legatura, ele se pot cumula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de pensie de invaliditate? den112 den112 buna ziua am si eu o intrebare la domni avocati dupe acest site daca se poate 1. sunt persona cu handicap gradul 1 grav diacnostic parapareza spastica si ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap (anticipata). Sunt persoana cu handicap grad 3(mediu), cu 14 ani de cotizatie,varsta de 44 de ani.Si patru nasteri. Pot iesi la pensie anticipat(handicap)?Sau ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate elamiha1972 elamiha1972 sunt persoana cu handicap grav,primesc indemnizatie handicap si indemnizatie de insotitor(293+670)pot beneficia de indemnizatie de invaliditate? (vezi toată discuția)