avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Curtea constitutionala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Curtea constitutionala

E adevarat ca joi 22 mai se judeca la curtea constitutionala art 15 vechiul cod penal pentru redozarea pedepselor??
Nu am regasit pe lista sedintei din 22 mai exceptia de neconstitutionalite a dispozitiilor art.15 din vechiul cod penal, ci doar excepţia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art.4 din Legea nr.187/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.
Da, despre asta este vorba, dar mari sanse nu prea vad, prin interzicerea aplicării facultative a legii penale mai favorabile în situațiile tranzitorii este vorba de fapt despre o interzicere a ultraactivității legii, care intr-adevar este discutabila din punct de vedere principial dar nu este împotriva Constituției.
Va intreb pentru ca si sotul meu are proces la CCR in 22 mai pe articolul precizat de Doamna mediator. Sper sa avem o sansa cat de mica ar fi ea
Asteptati sa se pronunte Curtea, noi nu facem decat supozitii.
Domnu avocat Patrascu mai am ointrebare, la CCR e posibil sa dureze mult procesul sau se termina din prima instanta? (azi e procesul:love2: )

Alte discuții în legătură

Sesizare iccj aplicare lege mai favorabila ralukad ralukad Buna seara, Puteti sa-mi spuneti pentru ce exact (stiu ca pentru aplicarea legii mai favorabile, dar legat de ce anume) au facut instantele sesizarea la ... (vezi toată discuția)
Art. 15 neconstitutional?? cosminaa cosminaa Imi poate explica si mie cineva ce vrea sa zica acest citat (II. Concluzii Pe baza premiselor de mai sus, considerăm că legiuitorul a consacrat sistemul ... (vezi toată discuția)
Decizie ccr 22 mai 2014 legata de neconstitutionalitatea art 4 legea 187/2012 ralukad ralukad Buna ziua, Stie cineva ce a decis CCR in sedinta din 22 mai 2014 cu privire la neconstitutionalitatea art 4 din Legea 187/2012? Multumesc (vezi toată discuția)