Daca mama nu are probleme cu bautura, cu drogurile, se ocupa de copii, copiii sunt atasati de ea, are conditii bune de locuit, are un salariu.. copiii vor locui la ea, indiferent ce ati face si cat ati putea sa le oferiti. Peste ani, lucrurile pot sta altfel, acum, data varsta copiiilor, nu poate fi vb daca nu sunt motive pt care sa nu stea la mama, de aici se pleaca.
Autoritatea parinteasca o veti exercita in comun, asta inseamna teoretic ca ambii veti decide, veti hotari impreuna pt binele copiilor vostri, veti face parte din viata copiilor dvs, veti petrece mult timp cu ei. In realitate, lucrurile nu stau chiar asa daca mama se pune closca pe copii ( uneori cu motiv, alteori fara), riscati sa va fie destul de greu sa va vedeti copiii chiar si cu program de vizita. Asa ca e numai interesul dvs si implicit al copiilor sa nu va certati cu mama, sa cautati sa va intelegeti, sa ii castigati increderea in ce ii priveste pe copii, ca veti avea grija de ei cat sunt la dvs, ca nu indeparati copiii de ea, ca nu le vb copiilor urat de mama lor.. etc.. eu stiu ce motive ar avea mama pt care ar putea sa nu lase copiii in preajma dvs, ideea ar fi sa ii spulberati aceste neincrederi, sa ii demontati motivele. Puteti sa va oferiti ca atunci cand dansa e ocupata sa luati copilul/iii de la gradinita, ca ii duceti in parc, sa nu respingeti ideea sa vina si mama cu dvs cand aveti program de vizita..
Daca acceptati ca va veti desparti ca si cuplu, asigurati-va ca veti fi ambii, parinti.
Incercati sa solutionati conflictul pe calea medierii. Veti putea pune in discutie toate aceste aspecte, fara a depinde de decizia arbitrara a instantei de judecata sau de competenta avocatului. Daca nu reusiti sa va intelegeti, atunci va puteti adresa instantei de judecata.
:((am o rata la casa si o sa se piarada casa si deja sotia ma ameninta ca ea o sa plece si copii vor merege cu ea oriunde se va duce mentionez ca momentan nu munceste nici ea nici eu,as
dori sa imi spuneti daca ea poate pleca cu copii fara acordul meu,si ce ar trebui sa fac??????????va multumesc#-o
Daca nu munciti, din ce intretineti copiii ?
Mama ar trebui sa aiba acordul dvs cand ii muta pe copii, insa daca vrea sa plece, nu exista cai legale s-o impiedicati.
Pe cale judecatoreasca puteti cere ca domiciliul copiilor sa fie stabilita la dvs, nu stiu daca veti castiga, insa puteti incerca, daca ati castiga, copiii ar trebui sa ramana in acea casa sau ca mama sa ii aduca inapoi.