avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovare functionari publici in 2014
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovare functionari publici in 2014

sunt functionar public consilier, grad superior, treapta 3 din anul 2012 , martie. Vreau sa stiu daca, dupa 2 ani pot avansa intr-o treapta superioara ? pe baza evaluarilor profesionale se poate promova in anul 2014? astept un raspuns clar sau daca aveti exemple. multumesc
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 13:31, 26 Mai 2014
Nu mai exista trepte de salarizare, asa ca nu mai aveti in ce sa avansati.
Pai la consilier,gradul superior sunt trei tipuri de salarii,dispuse pe trepte, 1246,1435,1624. eu sunt la 1246, aici raman, pana cand? deci suntem 4 colegi, 3 au salariul de 1435 si unul de 1246, cel din urma cand poate promova? ramane asa, ceea ce nu este corect? ce pasi trebuie sa urmeze, la cine trebuie sa apeleze? am inteles nu mai sunt trepte, dar incadrarea si diferentierea salariilor este tot in functie de trepte.Daca te transferi in alta unitate iti cere sa stie treapta, atunci unde este logica? ce fac cu salariul asta? asta-i maximum la gradul superior?
ART. 5 din ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 103 din 14 noiembrie 2013 (*actualizată*)
privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice

(1) În anul 2014, pentru personalul nou-încadrat pe funcţii, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, precum şi pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat sau din instituţiile subordonate acestora, în cazul în care nu există o funcţie similară în plată.
(2) Pentru funcţionarii publici care se transferă, sunt redistribuiţi din corpul funcţionarilor publici sau sunt reintegraţi în funcţie, potrivit legii, în cursul anului 2014, salarizarea se face la nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare din instituţia/autoritatea publică în care acesta este încadrat.
(3) În cazul funcţionarilor publici nou-încadraţi sau promovaţi, nivelul de salarizare în plată pentru funcţiile similare este cel corespunzător treptei 3 de salarizare utilizate în anul 2010.
Sunt in plata cu treapta 3, am inteles. Dar, fata de ceilalti colegi,cum pot promova? eu vreau sa stiu daca exista vreo posibilitate de modificare a salariului, nu alta treapta dar alta modalitate de promovare. Stie altcineva ceva? cred ca sunt foarte multe cazuri. Pai salariile nu sunt aliniate, fiecare cum l-a prins legea, asa are salariul. Asta vreau sa stiu, cum se poate promova, cum?
Promovarea se face in grade profesionale, gradul superior este ultimul, deci nu mai aveti in ce promova!
Avansarea era posibila in treptele de salarizare 1 sau 2, 3 fiind cea mai de jos. Aceste trepte de salarizare au fost eliminate de individul cu coasa, 2010 a fost ultimul an in care avansarea in trepte de salarizare era posibila.
Repet, nu mai puteti promova in vreun grad si nici avansa in vreo treapta de salarizare, cel mult puteti promova intr-o functie publica de conducere pentru care sa fie prevazuta o salarizare mai buna, gen inspector, clasa I, gradul superior, treapta de salarizare 1 sau 2.
In urma reincadrarilor si "neaplicarilor" legilor de salarizare a lui Boc, fiecare functionar public a ramas cu salariul de la treapta de salarizare detinuta in 2009/2010 si pe acesta va ramane pana la "iesirea din sistem" daca nu promoveaza in vreun grad profesional superior si va "beneficia" de fosta treapta de salarizare 3 sau promoveaza intr-o functie de conducere.
Singura posibilitate de "crestere" a treptei de salarizare in acest an, ar fi un transfer in alta institutie.
Sper ca acum sunteti lamurit!...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare inspector principal dupa avansare in grad profesional superior Camycad Camycad Cum va fi stabilit salariul unui inspector grad profesional superior dupa avansarea din gradul profesional principal? Fiind vorba de o primarie de comuna, noul ... (vezi toată discuția)
Promovare functionari publici klaudya1974 klaudya1974 In conditiile legislatiei in vigoare, care este salariul unui functionar public de executie din cadrul unei primarii,cu vechime 10 ani, care promoveaza de la ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)