avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apometre sau pausal...cum se trece la plata?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apometre sau pausal...cum se trece la plata?

Buna ziua,
.Daca cineva nu da citirea la apometre timp de un an de zile,i se trece pausal.Dupa un an,da citirea si se constata ca ,scazand ce I s-a trecut la pausal,a consumat mai mult cu 100 metri cubi de apa.
Este normal sa I se treaca diferenta la plata?Asociatia l-a dat in judecata pe domnul respective si instanta a respins actiunea ca neintemeiata.Asta inseamna ca nu ar trebui sa plateasca diferenta?
Cel mai recent răspuns: bogdanbobi , utilizator 09:26, 21 Mai 2014
Ce rost mai au discutiile atata timp cat este o sentinta data de o instanta de judecata?
................
Asociatiile de locatari/proprietari trebuie sa-si desfasoare activitatea dupa niste reguli si regulamente proprii - desigur in limita legii.
Ce inseamna la as. dvs. - pausal? insaeamna ca pausalul aprobat acolo este ceva minuscul, daca ziceti ca intre cantitatea care a fost trecuta in pausal si ce-a constatata dupa citirea apometrelor a rezultat 100 mc in minus...

La noi, printr-un regulament intern, hotarat in com. ex. si apoi aprobat in AG a proprietarilor, daca un proprietar nu prezinta la asociatie consumurile 3 luni consecutiv, acelui proprietar i se vor repartiza 10 mc de apa rece/persoana/luna si 5 mc de apa calda/persoana/luna, fara regularizarea consumurilor, insa din peste 500 de proprietari cat este componenta asociatiei, daca avem 3-4 cazuri de asemenea uituci, care dupa o asemenea corectie, se invata minte si nu mai repeta isprava.
Este adevarat ca si aroganta si impertinenta unora fac aproape imposibil traiul la bloc. Cineva spunea la un moment dat ca pateste asa ceva cu un personaj care chiar este pus sa aplice legea... Practic refuza sa-si plateasca salubritatea prestata de catre o firma.

Sa raspund la ultima intrebare - DA, omul respectiv nu trebuie sa mai plateasca diferenta, daca asa a hotarat instanta. Gasiti alte metode de a-l face sa declare consumul, eventual dati sarcina admin-ului sa-i faca lunar citirea, puneti-ii si o taxa speciala pentru efortul asociatiei. Sunt sigur ca la el banii nu conteaza!

In conditiile in care exista deja o hotarare judecatoreasca ,nu se mai justifica a mai supune discutiei o problema care a fost legal solutionata
Instanta de judecata este suverana in solutionare
Partile daca inteleg,pot ataca solutia instantei de fond
bogdanbobi a scris:
Daca cineva nu da citirea la apometre timp de un an de zile,i se trece pausal.

Ca sa nu ramanem "ca la dentist" spuneti-ne si noua ce consum de apa ati trecut pe lista de plata acelui proprietar care nu a dat citirea un an de zile?
Apoi constatand consumul adevarat, ati trecut acest consum pe lista de plata?

Administratorul I-a trecut 3 metri cubi de apa calda/persoana...in loc sa-i treaca 7,cat este pe Bucuresti.A spus ca ,omeneste,nu poate consuma mai mult,Proprietarul spunea ca nu ii functioneaza apometrul si nu are bani sa-l schimbe.Deci 9/luna,ei fiind 3 persoane.La apa calda este problema.Dupa un an,a anuntat ca a schimbat apometrele.A dat citirea de la 0 la apa rece si la apa calda a dat cat arata ceasul la momentul ala....de ex 350m cubi.Deci pe cel de apa calda nu l-a schimbat.Atunci,administratorul I-a calculat cat mai are de plata.A scazut cei 9 m pe care I-a trecut lunar si a rezultat ca mai are de plata 100.Proprietarul spune ca nu plateste.
Procesul este in recurs.Administratorul a depus o intampinare...cred ca asa se numeste...in care precizeaza ca acel domn a mintit cu buna stiinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a personelor care nu declara consumurile de apa AncaIo AncaIo Buna ziua! M-ar interesa daca stie cineva ce masuri legale pot fi luate impotriva locatarilor care nu isi declara consumurile lunare reale a apometrelor, iar ... (vezi toată discuția)
Calcul consum apa calda/rece decs decs Va rog sa imi spuenti cum trebui sa incasam apa calda si rece. in acest moment, administratorul face totalul pe consumul din apartament si ii rezulta un ... (vezi toată discuția)