avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regularizare consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regularizare consum apa

In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de plata mi s-a calculat apa pausal, iar in luna urmatoare duc citirea aferenta celor doua luni, din citirea respectiva mi se scad metri cubi afisati in luna anterioara conform pausal?
Adica, daca in cele 2 luni am consumat ( conform citire apometre)15 mc apa rece si 6 mc apa calda in total, pt calculul celei de-a doua luni, mi se scad cei 10 mc apa rece pausal si 5 mc apa calda pausal din luna precedenta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:33, 29 Iunie 2010
daca ati platit mai mult pausal, se va regla luna viitoare, cf citirii dvs. deci luna viitoare, veti plati 5 si 1
Multumesc frumos!
E logic sa se intample asa, numai ca nu asa stau lucrurile in fapt la asociatia de proprietari la care sunt arondata. Puteti sa imi indicati baza legala pt a-mi putea argumenta cererea?
Multumesc!
Legea nu precizeaza cum se procedeaza in cazul cand administratorul nu stie consumul intr-o luna al unui proprietar. Modalitatea de rezolvare a cestor situatii se stabileste in fiecare asociatie prin regulamente, hotarari ale adunarii generale si/sau decizii ale comitetului executiv.
Conform legii comitetul executiv poate stabili un sistem propriu de penalizari, stabileste cotele de participare la cheltuielile comune inclusiv a pierderilor sau diferentelor.
Unele asociatii au elaborat si un regulament pentru calculul si repartizare consumurilor de apa rece si calda. In acestea se poate prevedea compensarea, regularizare pe o luna, doua sau mai multe. De asemenea se poate prevedea ca in luna cand proprietarul nu aduce indexul sau nu este acasa sa fie trecut la plata cu aceeasi cantitate de luna trecuta sau cu o cantitate fixata pe asociatie...
In asociatia dumneavoastra cum ati stabilit sa reglati aceste consumuri?
Si va intreb "cum ati stabilit" chiar dumneavoastra, avand in vedere ca din postarea dinainte spuneti ca sunteti "arondata" la asociatia de proprietariX-(
Pai nu faceti parte din asociatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometre sau pausal...cum se trece la plata? bogdanbobi bogdanbobi Buna ziua, .Daca cineva nu da citirea la apometre timp de un an de zile,i se trece pausal.Dupa un an,da citirea si se constata ca ,scazand ce I s-a trecut la ... (vezi toată discuția)
Pausal robert_dtb robert_dtb stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la \"pausal\" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)