avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modul de recuperare a penalitatilor platite ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modul de recuperare a penalitatilor platite nejustificativ la asociatia de proprietari

Va rog, cine poate sa ma ajute pentru a-mi recupera banii incasati abuziv de catre administratora asociatiei de proprietari
In primavara anului 2004 mi s-au incasat nejustificat penalitati la intretinere pentru ca am platit pe vremea aceea 2 milioane opt sute mii lei, iar in toate actele contabile s-au inregistrat doar 2 milioane. Pentru acei bani, mi s-au perceput penalitati pentru ca nu am vrut sa platesc. Dupa multe demersuri la primarie (cam o jumatate de an) mi s-au restituit cei 8 sute mii lei, insa suma de 7 sute mii lei reprezentand penalitati nu mi s-a restituit nici pana acum.
Am primit din partea primariei ( biroul de sprijin, sau cum se mai numea pe atunci), un apel telefonic si mi s-a restituit suma de 8 sute mii lei si copii dupa toate documentele justificative impreuna cu scuzele de rigoare.
Problema era ca mai trebuiau sa mi se restituie si penalitatile incasate abuziv pentru ca am refuzat sa mai platesc inca o data aceasta suma. Si uite asa, s-au strans inca 7 sute mii lei penalitati.
Acum, doresc sa mi se restituie acesti bani si nu stiu carui for sa ma mai adresez. Primaria mi-a spus ca toate documentele sunt in arhiva si ar fi imposibil sa se mai gaseasca ceva. Eu am in original chitantele de atunci, si copiile tuturor documentelor justificative si am aflat abia acum, ca asociatia este obligata prin lege sa pastreze 10 ani aceste documente. La sfarsitul anului probabil ca nu voi mai putea face aceasta sesizare.
Deci va rog, ce institutie este abilitata sa lamureasca aceasta problema ?
Garda financiara, Politia economica, OPC ?
Multumesc si astept cu nerabdare orice ajutor,
Aceeasi.
Daca detineti documente emise de serviciul specializat din primarie,care precizeaza ca retinerea sumelor de catre asociatia de proprietari,a fost netemeinica si nelegala,in baza acelor documente contactati persona/sesizati oficial presedintele de asociatie cu obligatia restituirii tuturor sumelor retinute fara temei legal
Daca la sesizarea oficiala,presedintele de asociatie nu intelege sa isi asume responsabilitatea sa respecte dispozitia primariei,va revine dreptul sa notificati oficial presedintele de asociatie cu obligatia restituirii sumelor abuziv retinute-sub sanctiunea suportarii costurilor solutionarii prin mediator sau/si instanta de judecata
Unica autoritate competenta in solutionare este instanta de judecata
Garda financiara ,nu mai exista ca institutie,a fost desfiintata si reorganizata sub alta autoritate din cadrul ANAF
Garda financiara nu avea in competenta solutionarea problemelor din cadrul asociatiilor de proprietari dintre proprietari si presedinte de asociatie de proprietari
OPC nu se ocupa cu solutionarea de astfel de spete
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2014
ynocentta, utilizator
De-abia cand am fost la primarie, sa vad ce se intampla cu sesizarea mea, respectivele doamne mi-au aratat ca adresa a fost trimisa dar plicul li s-a inapoiat . Spre surprinderea mea, pe plic era si numele si adresa complet gresite si nici macar nu-mi raspunsesera la aceasta solicitare. La celelalte intrebari am primit raspuns, dar la acesta nu. Drept urmare dupa o alta perioada, am primit telefon, si mi s-au restituit acea parte din bani si copii dupa documente, fara insa sa mi se raspunda in scris la neregula constatata.
Ce e de facut in acest caz?
Inregistrarile arata clar abuzul si eu nu pot sa-mi recuperez banii.
Sa apelez din nou la primarie dupa atatia nervi, deplasari, timp pierdut ?!
Inregistrarile arata clar abuzul si eu nu pot sa-mi recuperez banii iar actionarea in instanta presupune sa fac niste cheltuieli pe care nu mi le permit.
Multumesc si astept raspuns,
Aceeasi.
Nici macar Politia economica?
Oamenii fac ce pot dar, cand interesele lor sunt aparate doar in instanta, se opresc pentru ca asta inseamna timp, bani, nervi, etc.
Daca singurul organism care are putere de decizie in aceste cazuri de abateri este doar adunarea generala a proprietarilor, inseamna ca se explica atitudinea rau-voitoare a unor administratori de bloc.
Multumesc si astept raspuns,
Aceeasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati cu mult umflate saschart saschart Buna ziua. Avem probleme mari cu asociatia din blocul unde am un apartament inchiriat. Chiriasul este rau platinic, problema cea mare este ca admnistratorul ... (vezi toată discuția)
Unde se poate reclama/sesiza o administratora de apartamente anul2015 anul2015 Buna, De doi ani la apartamentul unde locuies a venit o noua administratora, de cum a venit mi sa parut ceva necurat la mijloc, deoarece brus a crescut ... (vezi toată discuția)
Insusire de sume necuvenite luca luca luca luca Asociatia de proprietari a unui imobil a stabilit in cadrul adunarii generale pentru presedintele asociatiei, o indemnizatie lunara de 200Ron ... (vezi toată discuția)