avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept civil- titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept civil- titlu de proprietate

Buna ziua! Ma numesc Michaela si sa va rog sa ma ajutati cu o intrebare:
Eu cu sotul meu, vrem sa cumparam un apartament,cu banii de la parintii mei, iar in titlul de proprietate sa fim amandoi(eu si sotul) cu mentiunea in actul de proprietate ca banii provin de la tatal meu. Socrii mei sunt nemultumiti de aceasta mentiune , deoarece in timp daca ne despartim ,si divortam , banii din vanzarea apartamentului vor fi dati tatalui meu sau vor fi impartiti cu fratele meu. Va rog ajutati-ma cu un sfat juridic , ca se v-a intampla in cazul in care vom divorta , pentru a-i linisti si pe socri. va multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: mihaela-ioana , utilizator 21:40, 27 Mai 2014
Mentiunea privind provenienta banilor de la tatal dvoastra va conta foarte mult in cazul unui divort urmat de partaj. In acest mod veti dovedi ca ati contribuit in mod exclusiv la achitarea apartamentului, fapt ce va va indreptati sa solicitati atribuirea integrala a acestuia, cerere ce va fi admisa, probabil. Insa, avand in vedere ca banii chiar provin de la tatal dvoastra, chiar asa si este corect sa procedati, tocmai pt. protectia dvoastra, iar asta nu ar trebui sa ii deranjeze pe socrii dvoastra.
multumesc pentru raspuns!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse sa obtin ceva la partaj? Sorin_Paul Sorin_Paul Buna ziua, Sunt in divort si doresc o lamurire privind partajul care va urma. Va rog sa imi spuneti daca am sanse sa obtin jumatate din apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Divort timoftecata timoftecata puteti sa/mi spuneti va rog in caz de partaj un bun aflat pe numele amindorura, dar care a fost construit cu banii unui apartament dobindit inainte de ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament doar de unul din soti roxice roxice Buna seara! Soacra mea nu mai locuieste cu socrul meu de cativa ani, insa nu sunt divortati. Si niciunul nu doreste sa inventeze divortul. Soacra mea doreste ... (vezi toată discuția)