avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE INGRIJIRE SAU DONATIE?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE INGRIJIRE SAU DONATIE?

Mama vrea sa fie ingrijita mai departe de fratele meu, sotul ei fiind decedat(nu este tata copiilor mamei,noi 2 frati suntem din alta casatorie.)
Va rog sa ne sfatuiti cum e mai bine, din punct de vedere financiar, sa faca mama, sa doneze apartamentul, cu clauza de ingrijire sau contract de ingrijire cedand apartamentul.

Eu fratele care nu ingrijesc, si nu doresc sa mostenesc pe mama, va trebui sa particip la intocmirea vreunui contract de ingrijire,sau donatie?Va trebui sa fac renuntare, pentru viitor, in cazul decesului mamei, la mostenire?Sau nu ma implica cu nimic formalitatile.
MII DE MULTUMIRI
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:30, 21 Mai 2014
Fratele poate incheia un contract de intretinere (asa numitul contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere) la un notar. In acest fel el devine proprietar, obligat sa intretina pe mama dvoastra pe toata perioada vietii acesteia, iar dvoastra nu veti mai avea niciun drept asupra acelui apartament.
Da, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere viagera constituie solutia.
Sa mearga la notar sa incheie actul.
Vedeti sa nu mearga la mediator ca lumea ii mai confunda in ultima vreme.
Contract de intretinere intre mama si farate, practic da apartamentul contra ingrijirii, se intocmeste la notar si nu va implica cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare nicol-dd nicol-dd Sunt casatorita a II-a oara cu un barbat care are 2 copii dintr-o alta casatorie. Eu deasemenea am un baiat dintr-o alta casatorie. Momentan locuim in casa ... (vezi toată discuția)
Donatie apartament Ilenuta123 Ilenuta123 Buna ziua.Doresc o lamurire: A m doi copii,sunt casatoriti dar in localitati diferite, faptul ca locuiesc in acelasi oras cu fiica mea si ca ea ma va ajuta ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de intretinere stefantis stefantis Buna ziua, va supun atentiei o problema pe care nu stiu sa mi-o explic. Suntem 2 frati. Mama a achizitionat un apartament dupa moartea tatalui. Fratele meu ... (vezi toată discuția)