avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Lista tarilor semnatare a Protocolului de la Madrid
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Lista tarilor semnatare a Protocolului de la Madrid

Unde gasesc lista tarilor care au semnat Protocolul de la Madrid?
Prin aceasta cale se poate depune o cerere internationala fara a avea marca inregistrata pe plan national? PentruAranjamentul de la Madrid zice ca e obligatriu, pentru celalalt nu zice nimic.
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 12:34, 26 Mai 2014
Conform Aranjamentul de la Madrid, se poate face inregistrarea internationala a unei marci - in una sau mai multe tari membre (pentru o durata de 20 ani, cu posibilitatea prelungirii) - printr-o cerere unica depusa la Organizatia Mondiala de Proprietate Intelectuala - OMPI, cu conditia ca aceasta marca sa fie inscrisa in registrul marcilor inregistrate in Romania.

De la1 Octombrie 2004, Uniunea Europeană a ratificat Protocolul de la Madrid, astfel că titularii de marcă au alte două opţiuni, respectiv: să desemneze Uniunea Europeană într-o cerere de marcă
internaţională sau să depună o cerere de marcă internaţională prin OHIM ca oficiu de origine,
bazându-se pe o cerere de marcă comunitară sau pe o marcă comunitară înregistrată . Deci, într-o cerere de marcă internaţională se poate desemna OHIM astfel încât, în locul mărcilor naţionale individuale în fiecare stat membru al Uniunii, solicitantul poate obţine o marcă comunitară
ca parte din cererea sa de marcă internaţională.
.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si daca aleg sa depun prin Ohim ca oficiu de origine intrucat nu detin marca nationala inregistara, aceasta unde trebuie depusa, la Bucuresti la Osim, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2014
Kapy, utilizator
Asta pare sa fie lista :)
[ link extern ]
mersi frumos pentru lista, totusi stau si ma gandesc cum sa fac la cele scrise mai sus...
Cu placere.
In rest, aveti rabdare, poate vine cineva care va raspunde si la aceasta intrebare.

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca elena_neculau@yahoo.com elena_neculau@yahoo.com Adresez o intrebare specialistilor in domeniu. La inceputul lunii februarie 2014 am depus o cerere pentru inregistrarea unei marci. La acea data, in urma ... (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)