avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas in caz de casatorie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas in caz de casatorie

Este posibil ca o persoana care are 21 de ani, studenta in anul II la o facultate de stat, cursuri de zi si are o mama care lucreaza si primeste lunar salariul minim pe economie, sa mai primeasca pensie de urmas daca in toamna viitoare se casatoreste?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 22 Mai 2014
Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice nu prevede incetarea platii pensiei de urmas in situatia in care beneficiarul pensiei se casatoreste .

Pensia de urmas a persoanei in cauza nu are nicio legatura cu salariul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas NFelicia13 NFelicia13 Buna ziua, Fiica mea primeste pensie de urmas. Este studenta, are 21 de ani. Poate beneficia si de pensie de urmas si de salariu in cazul in care se ... (vezi toată discuția)
Primesc pensie de urmas daca ma casatoresc? Magda02 Magda02 Buna ziua, Primesc pensie de urmas dupa decesul tatalui meu de la varsta de 8 ani, in prezent am 23. In vara aceasta o sa ma casatoresc si o sa incep sa ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent liceu 2011 eukyra eukyra Buna ziua, as dori sa stiu in ce conditii,un absolvent de liceu,promotia 2011,are dreptul la indemnizatie de somaj si care este termenul de depunere a ... (vezi toată discuția)