avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu copii minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu copii minori

as dori sa stiu si eu cum pot obliga mama copiilor mei minori sa revina in tara pentru a se ocupa de cresterea si educarea celor doi copii minori ai nostri,tinand cont ca eu mai am incredintati 2 copii spre crestere si educare dupa divortul pronuntat aceasta sustraganduse de la obligatiile parentale,precizez ca in urma convietuirii,intre noi au rezultat 4 copii,doi in timpul casatoriei,doi dupa divort
acum toti acesti copii sunt cu mine,eu sunt singur,cu munca si cu cresterea si educarea acestora,ce sa nai fac daca ea refuza sa vina sa se ingrijeasca de cei mai mici care au varste cuprinse de 5 si respectiv 8 ani?
Dacă plecaţi şi lăsaţi copiii de izbelişte, copiii vor fi daţi în plasament ; posibil să fiţi decăzuţi, ambii, din drepturile părinteşti şi copiii să fie daţi spre adopţie.
Puteţi merge la DGASPC, cu documentele privind domiciliul copiilor, expuneţi situaţia şi aşa, posibil ca doar mama copiilor să fie decăzută din drepturi, iar cei 2 copii să fie daţi în plasament.
Incercati o mediere cu ea.
Mergeti la un mediator sa o invite si vedeti daca va da curs invitatiei.

Mai puteti face si cum a zis Martoneze dar in sensul sa fie chemata acolo si sa puteti discuta in prezenta celor de acolo.
Nu justitia va ajuta in acest caz...
daca eu as pleca ce risc?

daca vor pati ceva copiii, riscati sa ajungeti dupa gratii. Mama and a plecat i-a lasat cu dvs ca tata, nu singuri. Nu ca asta o face un parinte mai bun decat dvs, dar nu i-a pus in pericol evident.
Anuntati la Dgaspc ca aveti de gand sa va luati lumea in cap si asta e.
Incercati o mediere cu ea.
Mergeti la un mediator sa o invite si vedeti daca va da curs invitatiei.

Nu a venit ea sa aiba grija de copiii ei, credeti ca da bani pe drum sa vina la mediere ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parinte care si-a abandonat copiii balasu balasu Buna ziua. Am si eu o situatie care mi se pare fara iesire. Sora mea, cu ceva ciocniri cu protectia copilului in trecut, a plecat de cel putin 7 luni de langa ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord vladandreiut vladandreiut V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Sotia mea vrea sa divortam de comun acord din mai multe motive. Eu sincer nu as vrea sa divortam si sa ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)