avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces evaziune fiscala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces evaziune fiscala

buna ziua.
am pe rol un process de evaziune fiscal in valoare de 13500 ron.am achitat aceasta suma inainte de a incepe procesul.
din pacate eu nu ma pot prezenta fiind in strainatate si avand serioase problem de sanatate cu baietelul meu.
imi pute ti spune va rog daca voi fi condamnat sau voi primi o amenda penala.
deasemeni imi pute ti spune in caz de condamnare care este legea extradarii dintre un stat din eu si Romania si cum pot ataca acest lucru.daca plec de linga copilul meu ...nu are cine sa l creasca si sa l ingrijeasca fiind singurul care munceste.
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
peppa10, utilizator
Cel mai recent răspuns: peppa10 , utilizator 11:28, 22 Mai 2014
Legea nr. 241/2005:

(1) În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzute de prezenta lege, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până la primul termen de judecată, învinuitul ori inculpatul acoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzute de lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se poate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiune administrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.
(2) Dispoziţiile prevăzute la alin. (1) nu se aplică dacă făptuitorul a mai săvârşit o infracţiune prevăzută de prezenta lege într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei pentru care a beneficiat de prevederile alin. (1).


Veti primi o sanctiune administrativa (amenda).
Nu se pune problema de extradare.
va multumesc frumos.
o zi buna va doresc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consecinte evaziune fiscala carmen silva carmen silva Daca o persoana fizica nu a declarat valoarea reala a venitului total facut din chirii, ci o valoare mult mai mica....iar prejudiciul adus statului se ridica ... (vezi toată discuția)
Stopaj de la sursa georgesirbulescu georgesirbulescu buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala ase123 ase123 In cazul unei evaziuni fiscale in valoare de aproximativ 30000 ron,ce urmari penale sunt? (vezi toată discuția)