avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu bucluc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu bucluc

Am mostenit o suprafata de teren in localitatea R.
Am aflat de ea doar cand am citit titlul de proprietate al defunctului. Stiu doar suprafata, dar nu stiu amplasamentul (vecinii). Cei de la Primaria Localitatii R nu gasesc terenul in acte. Fostul primar (din R) a fost cercetat penal si condamnat pentru afaceri cu terenuiri care nu apartineau persoanelor improprietarite. Actul din care reese suprafata respectiva, este eliberat de primaria C. Terenul respectiv nu a fost intabulat.
Ce pot sa fac pentru intrarea in posesie a proprietatii respective, aflarea vecinilor.....?
Cel mai recent răspuns: loosh36 , utilizator 10:22, 9 Mai 2009
Care este actul care atesta dreptul de proprietate? De ce a fost eliberat de primaria C? Poate ar trebui sa intrebati la aceasta primarie de terenul dumneavoastra pentru ca exista cazuri in care terenurile au fost trecute in administrarea altor primarii.

O alta solutie ar fi sa verificati unde s-au platit taxele si impozitele pentru teren si astfel sa dati de urma acestuia, urmand ca ulterior sa se identifice.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
Titlul de proprietate se emite de catre Comisia judeteana pentru reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor impreuna cu OCPI (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara judetean), la propunerea Comisiei locale de fond funciar. OCPI detine planurile parcelare privind amplasamentele terenurilor din titlurile de proprietate emise (chiar daca nu s-a facut intabularea).
In conditiile in care s-a eliberat un titlu de proprietate pentru terenul respectiv (nu o adeverinta de la primarie) mergeti si solicitati relatii la OCPI (tot acolo se gaseste si cotorul titlului de proprietate) si la Comisia judeteana de fond funciar (functioneaza in cadrul Prefecturii).
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
Kyandra, moderator
M-am uitat mai atent in acte, nu era vorba de titlu de proprietate, ci copie dupa fisa cadastrala, unde la pct. II.B la "identificare pe parcele a terenurilor in posesia gospodarie"i, pe langa terenurile din satul "c" este trecut in satul "R" 06 ari arabil si 10 ari curti.
Deci, cum aflu amplasare si vecinii?
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
loosh36, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan cadastral tutu12 tutu12 In instanta s-a revendicat un teren , castigandu-se procesul si s-a dispus eliberarea unui titlu de proprietate pe vechiul amplasament . Primaria ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters145831 ContSters145831 Profitand de plecarea mea in strainatate, fratele meu si-a insusit toate bunurile familiale (casa + teren agricol) putin timp inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Intabulare/rezervare intabulare teren ombun12 ombun12 detin un teren cu vegetatie forestiera, pentru care detin o fisa tehnica de punere in posesie (din 1993) pentru suprafata de 0.25 ha. Am masuratori cadastrale ... (vezi toată discuția)