avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota-parte la asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota-parte la asociatia de proprietari

Buna ziua. Am o nelamurire privind cota-parte la asociatia de proprietari. La blocul meu din cota-parte, isi ia salariul trei persoane, cum ar fi administratorul, presedintele si inca o persoana. Iar in afara de cota-parte, mai trebuie sa dam si salarii lei si separat pentru reparatii lunar. Asa e normal sa fie?

Cel mai recent răspuns: ContSters241232 , utilizator 23:35, 23 Mai 2014
Adica dumneavoastra ati platit luna de luna fondul de repartii repartizat pe listele de plata iar administratorul a calculat penalizari pentru banii ce s-au strans ca fond de reparatii? Nu se poate!
da asa este. cand i-am zis ca nu trebuie sa puna penalizari si pentru fondul de reparatii, mi-a raspuns, ca asa a hotarat comitetul.
Ati fost intrebat daca s-au calculat penalizari pentru fondul de reparatii care A FOST STRANS, nu la cel care nu l-ati depus!!!

Penalizari se calculeaza la orice suma care este restanta, indiferent ca este vorba de intretinere, fond rulment sau fond reparatii.
Administratorul a procedat CORECT!!!
A postat @ynocentta Legea 230/2007 Art. 49(1).
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
ContSters241232, utilizator
daca v-ati uitat mai sus in mesajele postate de mine, intr-unul am specificat si cum este tabelul cu lista lunara ,afisata de catre asociatie, in care este trecuta si cota-parte si salarii lei, eu prin asta am inteles ca-si opresc salariile din doua parti, deci este normal asa ceva?
Nu au cum sa incaseze salarii duble, poate va repartizeaza salariile pe numarul persoanelor care au locuit in luna respectiva in condominiu (ceea ce nu este corect), sau doar salariul ingrijitorului pe numarul de persoane, iar restul salariilor pe cota-parte indiviza. Toate salariile se repartizeaza pe cota-parte indiviza. Trebuie sa luati legatura cu presedintele asociatiei si sa va explice.

Legea 230/2007 Articolul 10 Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
ContSters241232, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea fondului de penalitati intr-un imobil cu mai multe scari tragicomix tragicomix buna ziua, va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme: in decursul ultimilor 4 ani, in fondul de penalitati al blocului s-a strans o anumita ... (vezi toată discuția)
Divizare asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 Asociatia de Proprietari din care fac parte , doreste sa se divida, astfel ca o scara se va constitui in Asociatie de Proprietari separata . Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Cota-parte indiviza sregh sregh Am urmatoarea problema: in urma cu o luna am cumparat un apartament. In actul de vanzare-cumparare este trecuta o cota indiviza de 20% din dependintele comune. ... (vezi toată discuția)