avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt procedurile? si daca ar fi sansa de reusita?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt procedurile? si daca ar fi sansa de reusita?

In data de 13. 05. 2014. Fiind stationat pe trotuar cu autoturismul firmei de curirat Politia Locala m-a oprit si mi-au facut proces verbal cu amenda de 170lei iar 85lei in 48h. Ne avand unde sa parchez, parcarea fiind ocupata iar eu avand de dus cateva colete in apropiere ,iar coletele fiind voluminoase si cu o greutate insemnata, nu am stat decat 2-3 minute. Politia locala asteptandu-ma la masina. Mentinonez ca nu am stat mai mult de 2-3 minute si lucrez la o firma de curierat,
As dori sa stiu daca au drept de stationare in locurile interzise soferi de curierat? daca ar fi o sansa de a castiga in instanta? si care ar fi procedurile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:54, 22 Mai 2014
Nu exista exceptii de la codul rutier , trebuie respectat in mod egal de toti .Numai salvarea , politia au voie sa incalce aceste reguli cand sunt in misiune. Poti face plangere doar asa ca sa mai intarzii plata amenzii, daca nu ai platit-o.
10. Oprirea, stationarea si parcarea
Art. 63

(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
(2) Nu se considera oprire:
a) imobilizarea vehiculului atat timp cat este necesara pentru imbarcarea sau debarcarea unor persoane, daca prin aceasta manevra nu a fost perturbata circulatia pe drumul public respectiv;
b) imobilizarea autovehiculului avand o masa totala maxima autorizata de pana la 3,5 tone, atat timp cat este necesar pentru operatiunea de distribuire a marfurilor alimentare la unitatile comerciale.
(3) Pentru autovehiculele care transporta marfuri, altele decat cele prevazute la alin.(2) lit.b), administratorul drumului public impreuna cu autoritatile administratiei publice locale, cu avizul politiei rutiere, vor stabili programe sau intervale orare pe timpul noptii, in care oprirea sau stationarea este permisa pentru distribuirea marfurilor.

Comnofrm art. 63 alin.(3)avand in vedere ca sunt transportator de marfuri, nu este nici o exceptie?
Nu este vorba despre exceptie ci de o reglementare prin "stabilire de catre administratorul drumului public impreuna cu autoritatile administratiei publice locale, cu avizul politiei rutiere,".
Aceasta stabilire se face inclusiv prin semnalizare cu indicatoare stradale, in locatiile in care exista permanenta pentru aceasta activitate de incarcare/descarcare marfuri.
Ultima modificare: Joi, 22 Mai 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc parcare spațiu comercial de cartier AlexaPope AlexaPope Bună ziua, ma interesează legislația în ceea ce privește locul de parcare în dreptul unui spațiu comercial(magazin alimentar mixt) de cartier. Este zona ... (vezi toată discuția)
Parcarea in fata societatii popa-alis popa-alis BUNA ZIUA! AM UN MAGAZIN DE PIESE AUTO IN FATA CARUIA IN URMA CU UN AN AM AMENAJAT O INTRARE,CARE NU EXISTA PANA ATUNCI (ATUNCI CAND S-A TURNAT ASFALTUL I-AM ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe ... Matyitec Matyitec Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități conf. LG.448/2006 alin.1. lit.g. cu 2000 de lei. Am ... (vezi toată discuția)