avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama pe certificatul de nastere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama pe certificatul de nastere

Buna ziua!Am si eu o intrebare:in situatia in care mama gravida si minora(17 ani si 5 luni) refuza sa fie trecuta pe certificatul de nastere constatator al copilului,iar tatal este major si recunoaste copilul,in locul mamei minore poate fi trecuta sotia legitima a tatalui?Si daca puteti sa-mi spuneti daca exista repercursiuni!
Va multumesc!
Adica cum refuza ? Nu e dupa ea, ea e mama, ea va fi trecuta. Nu vrea sa fie mama, sa il dea spre adoptie familiei tatatlui.
multumesc.In cazul acesta,daca tatal recunoaste copilul si mama minora este trecuta pe cerificatul de nastere,copilul poate fi luat de tata si sotia acestuia sa-l creasca?mama minora sau parintii acesteia mai trebuie sa dea vreo declaratie in acest sens?
Da , de acord pt adoptie, daca sotia vrea sa il adopte.
daca vreti, dati mai multe detalii despre situatie..
daca nu a vrut sa fie mama, de ce l-a conceput ?

Ultima modificare: Vineri, 23 Mai 2014
gi-jane2, moderator
barbatul major a avut o relatie cu minora(el nestiind acest lucru) in urma careia a rezultat acest copil!Ce risca barbatul major daca el recunoaste acest copil?Repet,el nu stia ca este minora!Sotia barbatului este dispusa sa adopte acest copil!
povestea aceasta suna a mama surogat. ma insel?

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil craciun15 craciun15 daca un barbat a facut un copil cu sotia altui barbat, nu l-a recunoscut la nastere, ce sanse mai are sa poata recunoaste copilul, mai ales ca tatal care l-a ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi mama minora adrianperca adrianperca Buna ziua, Situatia noastra este urmatoarea: Sotul are un copil inafara casatoriei cu o fata, minora, la momentul nasterii copilului varsta acesteia era de ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil de catre familia tatalui tucasu tucasu fiica mea minora are un copil cu un barbat casatorit.acesta doreste sa-si recunoasca copilul si sa il creasca el.fiica mea in luna octombrie de vine majora.as ... (vezi toată discuția)