avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

As dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia crestere copil in situatia in care
locuiesc in Romania si pe tot parcursul anului 2013 am realizat venituri (din internet marketing) in SUA,
venituri pentru care am depus luna aceasta declaratia 201 asteptand decizia de impozitare din partea ANAF.
Mentionez ca aceasta a fost si este singura sursa de venit pentru mine in continuare. Va rog sa specificati ce documente
doveditoare ar trebui prezentate pentru anul in curs avand in vedere ca declaratia 201 se depune anual.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:40, 24 Mai 2014
1. OUG 111/2010, art.2 :
(1) Începând cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia opţional de următoarele drepturi:
a) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară;
b) concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară.
....

2. Veniturile din salarii, din activităţi independente şi din activităţi agricole prevăzute la art. 2 alin. (1) din actul normativ citat mai sus sunt cele definite la art. 46,art. 55 alin. (1) şi (2) şi art. 71 din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

3. Pentru a primi un raspuns cat mai exact la problema dvs , puteti sa intrebati la AJPIS - Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala in raza careia domiciliati sau la ANPIS - Agentia Nationala pentru Plati si Inspectie Sociala - e-mail : anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model videochat - indemnizatie crestere copil -declaratie 201 elena1938 elena1938 Buna ziua , Sunt model independent in activitatea de videochat si urmeaza sa nasc in ianuarie 2017. Realizez venituri din aceasta activitate si le declar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil cu handicap emilianicolau emilianicolau In cazul copilului cu handicap ( certificat grav sever ) tatal este obligat sa isi ia o luna de concediu crestere copil in primul an de viata al copilului? ... (vezi toată discuția)
Venituri in perioada concediului de crestere copil Ioan-T Ioan-T Buna ziua! Sotia mea a beneficiat de indemnizatie crestere copil in perioada martie 2010- martie 2012. Aflu acum ca s-ar putea sa fie obligata sa ramburseze ... (vezi toată discuția)