avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa imi ajut sotia?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa imi ajut sotia?

buna ziua
in urma cu 1 saptamana pe 19- sotia mea - a fost luata cu acord sau fara nu stiu- de acasa si a mers la parinti. La acel moment eram plecat din tara urmand sa ajung pe 20. Sotia mea a avut o cadere nervoasa si acesta pare a fi motivul plecarii
Problema este urmatoarea , pana sambata pe 24 nu am vazut-o si nu am stiu ce este cu ea- a avut telefonul inchis sau cand am vb cu ea nu mi-a lasat impresia ca ar fi ceva cu ea. Rudele mi-au spus ca nu se simte bine si ca are nevoie de ajutor specializat.Sambata 24 mai -m-am deplasat la domiciliu socrilor , aflat in alt oras la 250 km de bucuresti, unde am reusit sa vorbesc 10 minute cu sotia si am constatat ca are probleme de sanatate mintala - privire pierduta - lipsa starii de constienta - m-a recunoscut dar am vb la nivel de copil clasa a 5-8 cu toate ca are 31 de ani.
Acum . Socrii refuza orice contact cu mine , eu fiind acuzat de starea sotiei.
Din ce am reusit totusi sa discut cu ei am inteles ca au incercat sa o duca la un specialist dar aceasta de 2 ori in doua zile diferite a refuzat.
Din punct de vedere legal si nu numai eu sunt obligat sa am grija de ea atunci cand situatia o cere- in situatia aceasta - nu stiu cum sa fac sa : 1. ori sa o internez la o clinica de specialitate in orasul parintilor . 2. ori sa o iau de acolo si sa o internez in bucuresti la o clinica de specialitate
socrii sunt pusi doar pe scandal si teoretic doar cu politia as putea sa o iau de acolo dar nu cred ca aceasta solutie este buna pentru starea actuala a sotiei.
Sotia prezinta semne clare de probleme psihice - este intr-o alta lume - vorbesti cu ea ceva si ea te intreaba altceva , este instabila emotional, a slabit foarte mult, prezinta albeata ochilor galbuie- deci ceva la ficat, nu prezinta semne clasice de nebunie asa cum se vede pe strazi la alte persoane dar ceva nu este in regula cu ea - socrii si alte persoane sustin acest lucru- il sustin si eu.
Exista vre-un act normativ sau vre-o lege pe care sa o invoc astfel incat sa pot sa o iau sa o duc la un specialist fara sa apelez la deplasarea unui echipaj al politiei?
sau ce pot sa fac ? cum pot sa ii oblig pe socrii sa ii asigure tratament corespunzator?
Va rog sa ma ajutati - nu mai stiu ce sa fac
va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 25 Mai 2014
anonim2009, utilizator
Nu are importanta in ce localitate va fi internata important este sa beneficieze de suport medical specializat.

Discutati cu socrii pe cale amiabila astfel incat sa inteleaga ca faceti toate eforturile pentru insanatosirea sotiei dvs. si a copilului lor si nu au rost certuri care pot agrava situaia.

Solicitati o ambulanta la domiciliul socrilor pentru a o evalua pe sotie iar medicul va lua masurile pe care le va considera necesare, internarea intr-o clinica specializata sau prescrierea unui tratament acasa.
am incercat sa vb pe aceasta tema si sustin ca este treaba lor
Sunati la 112 si solicitati o ambulanta. Sunteti sotul ei si aveti tot dreptul sa faceti orice considerati de cuviinta pentru sanatatea sotiei.
stiu ca am tot dreptul dar - socrii au luat-o razna si nu imi permit accesul la sotie - ca nu e treaba mea- nu vor salvare - ca nu e treaba mea e treaba lor- asa puteam sa apelez la politie dar nu este ok pentru sotie o sperietura cu politia
Apelati la ambulanta si nu la politie. Politia nu va veni sa verifice starea de sanatate a sotiei ci doar medicul de pe ambulanta.
Conteaza mai putin ce spun socrii, conteaza ca va ajutati sotia sa treaca printr-un moment greu. In ultima instanta ati putea si sa sesizati politia despre faptul ca socrii nu va lasa sa aveti grija de sotie.

Alte discuții în legătură

Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara după 31 de zile ..sorin, ..sorin, Sunt căsătorit de 1 luna de zile, am internat soția cu poliția și salvare , am decis acest lucru pentru că de 6 luni soția nu și-a luat tratamentul ... (vezi toată discuția)
Disputa familiala alinaparvu alinaparvu Buna ziua,ma adresez dvs intr-o problema de familie delicata. Fratele sotului meu sufera de schizofrenie,acesta locuind cu soacra mea-mama lor,cea care il si ... (vezi toată discuția)