avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recalcul concedii medicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recalcul concedii medicale

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in interpretarea unei hotarari judecatoresti prin care societatea este obligata la plata diferentelor salariale rezultate din aplicarea salariului de baza minim brut de 700 lei fata de 570 lei cat era prevazut in CCM.
In anul 2010 am avut salariati care au fost in concediu medical suportat atat din fondul de salarii cat si din asigurari sociale.Plata diferentelor de CM ar trebui facuta cu luna iunie 2014.
Intrebarea este daca se face recalcul si la concediile medicale.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:00, 27 Mai 2014
Salariul de baza mai mare acordat prin sentinta influenteaza toate drepturile salariale care au ca baza de calcul acest salariu de baza: sporuri, indemnizatie de concediu de odihna, indemnizatii de concedii medicale.
Recalcularea se face pentru fiecare luna si se depun declaratii rectificative.

Normele de aplicare a Codului fiscal:

ART. 296^18 alin. 5
27. Pentru calculul contribuţiei de asigurări sociale în cazul în care au fost acordate sume reprezentând salarii sau diferenţe de salarii stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii acestora, precum şi în cazul în care prin astfel de hotărâri s-a dispus reîncadrarea în muncă a unor persoane, în vederea stabilirii punctajului lunar prevăzut de legea privind sistemul unitar de pensii publice, sumele respective se defalcă pe lunile la care se referă şi se utilizează cotele de contribuţii de asigurări sociale care erau în vigoare în acea perioadă.

ART. 296^18 alin. 5^1
28. Pentru calculul contribuţiilor sociale, altele decât cele prevăzute la pct. 27, în situaţia hotărârilor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, prin care se stabilesc obligaţii de plată a unor sume sau drepturi reprezentând salarii, diferenţe de salarii, venituri asimilate salariilor sau diferenţe de venituri asimilate salariilor, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii acestora, asupra cărora există obligaţia plăţii contribuţiilor sociale, precum şi în cazul în care prin astfel de hotărâri s-a dispus reîncadrarea în muncă a unor persoane, sumele respective se defalcă pe lunile la care se referă şi se utilizează cotele de contribuţii de asigurări sociale care erau în vigoare în acea perioadă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 112-drepturi salariale mihay78 mihay78 Un profesor obtine diferente de drepturi salariale, diferente stabilite prin hotarare judecatoreasca pentru anii precedenti . Acesta isi primeste banii ... (vezi toată discuția)
Restanta salariala... Radamante Radamante 1. O restanta salariala stabilita de catre judecator ca fiind drept salarial din anul 2008 este platita in 2015. 2.Va fi luata in calcul la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare vbdiro vbdiro Am avut CIM abuziv desfacut, am castigat in instanta-inclusiv la Curtea de Apel, la reintegrare mi-au fost acordate drepturile salariale-au fost virati banii ... (vezi toată discuția)