avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Declaratia 112-drepturi salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Declaratia 112-drepturi salariale

Un profesor obtine diferente de drepturi salariale, diferente stabilite prin hotarare judecatoreasca pentru anii precedenti . Acesta isi primeste banii de la unitatea respectiva insa persoana la momentul primirii banilor( luna martie 2013) lucreaza la alta unitate cu norma intreaga. Cum se declara corect aceasta persoana,respectiv venitul primit in declaratia 112 astfel incat sa nu apara cu zile lucrate unde a primit banii si la unitatea unde a lucrat(persoana apare cu zile lucrate in luna martie 2013 la ambele unitati-intrarea in somaj constituie o problema ). Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
mihay78, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihay78 , utilizator 22:55, 14 Septembrie 2013
Diferentele de salarii se raporteaza la lunile la care se refera, contributiile sociale se calculeaza cu procentele valabile la acea perioada. Se depun declaratii rectificative, nu se introduc in D112 din luna platii.

Normele de aplicare a Codului Fiscal
ART. 296^18 alin. 5
27. Pentru calculul contribuţiei de asigurări sociale în cazul în care au fost acordate sume reprezentând salarii sau diferenţe de salarii stabilite în baza unor hotărâri judecătorești rămase definitive și irevocabile, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii acestora, precum și în cazul în care prin astfel de hotărâri s-a dispus reîncadrarea în muncă a unor persoane, în vederea stabilirii punctajului lunar prevăzut de legea privind sistemul unitar de pensii publice, sumele respective se defalcă pe lunile la care se referă și se utilizează cotele de contribuţii de asigurări sociale care erau în vigoare în acea perioadă.
28. Pentru calculul contribuţiilor sociale, altele decât cele prevăzute la pct. 27, în situaţia hotărârilor judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, prin care se stabilesc obligaţii de plată a unor sume sau drepturi reprezentând salarii, diferenţe de salarii, venituri asimilate salariilor sau diferenţe de venituri asimilate salariilor, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii acestora, asupra cărora există obligaţia plăţii contribuţiilor sociale, precum şi în cazul în care prin astfel de hotărâri s-a dispus reîncadrarea în muncă a unor persoane, sumele respective se defalcă pe lunile la care se referă şi se utilizează cotele de contribuţii de asigurări sociale care erau în vigoare în acea perioadă.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcul concedii medicale relyrely2010 relyrely2010 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in interpretarea unei hotarari judecatoresti prin care societatea este obligata la plata diferentelor salariale rezultate ... (vezi toată discuția)
Restanta salariala... Radamante Radamante 1. O restanta salariala stabilita de catre judecator ca fiind drept salarial din anul 2008 este platita in 2015. 2.Va fi luata in calcul la stabilirea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare vbdiro vbdiro Am avut CIM abuziv desfacut, am castigat in instanta-inclusiv la Curtea de Apel, la reintegrare mi-au fost acordate drepturile salariale-au fost virati banii ... (vezi toată discuția)