avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Pentru un teren arabil dețin un document ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Pentru un teren arabil dețin un document de punere ...

Teren arabil fără titlu de proprietate, dar impozitat
Bună ziua,
Pentru un teren arabil dețin un document de punere în posesie din 2008 (nu am încă un titlu de proprietate din vina autorităților). Terenul îmi este dat în posesie în urma Legii nr. 18/1991.
Acest teren l-am arendat din 2010, fără a face referire în contractul de arendare la impozitul pe teren.
Am primit acum (mai 2021) de la primăria în raza căreia se află terenul un Proces-verbal cu calculele de impozit pe anii 2017, 2018, 2019 și 2020 și termene de plată 30 martie a fiecărui an corespunzător. De asemenea, am mai primit un TITLU EXECUTORIU și o SOMAȚIE, ambele cu aceeași sumă, de la primăria respectivă.
Întrebare: Sînt obligat să plătesc aceste impozite pentru terenul pentru care nu am titlu de proprietate? În baza cărei legi?
Vă mulțumesc anticipat. Dacă am expus neclar voi da amănunte.
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Jorjetel10, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jorjetel10 , utilizator 16:26, 6 Mai 2021
Pai, ati fost la Primarie si ati inscris terenul in rolul dvs fiscal?
Terenul este înscris în registrul agricol doar din 2020.
Am făcut trei contracte de arendare succesive (înregistrate la primărie), dar doar la acest din urmă contract (al treilea) primăria cere achitarea de impozite pe teren pentru anii din urmă specificați.
SOMAȚIA este pentru plata impozitului pe teren pentru 2021 (tot anul).
Ultima modificare: Joi, 6 Mai 2021
Jorjetel10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu unde se poate adresa socrul meu pentru a putea intra in posesia unui titlu de proprietate?Situatia se prezinta astfel:In urma ... (vezi toată discuția)
Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele ... NicoleC NicoleC Am primit ieri o somatie si un titlu executoriu, emise pe numele tatalui meu, decedat in urma cu 24 de ani, avand ca obiect impozite datorate pentru un teren ... (vezi toată discuția)