avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... consilier juridic si inspector resurse umane
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

consilier juridic si inspector resurse umane

Buna ziua!
poate un consilier juridic sa fie si inspector de resurse umane?
Cel mai recent răspuns: andreea-raluca , utilizator 15:08, 3 Iunie 2009
Binenteles. Ne aflam in situatia cumulului de functii.
Si cum ramane cu art. 10 , lit. c) din din Legea 514/2003 care prevede ca exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata, in tara sau strainatate?

Trebuie sa alegeti intre una din cele doua profesii. Concomitent nu le puteti exercita.
E adevărat, potrivit legii, într-un mod cu totul absurd şi criticabil, consilierii juridici nu pot exercita deplin dreptul de a cumula mai multe funcţii, consfinţit de Codul muncii. Singura funcţie pe care pronia le-a dat dreptul să o cumuleze este cea de consilier juridic (la un alt angajator).

Problema se poate rezolva mai simplu altfel: postul rămâne acelaşi (consilier juridic), însă primeşte atribuţiile "inspectorului de resurse umane" (care oricum, au adesea de a face cu redactarea unor documente juridice, cunoaşterea şi aplicarea unor proceduri legale etc.). Evident, noile atribuţii trebuie să fie compensate corespunzător.

Rezultatul: niciun cumul, nicio ilegalitate, aceeaşi persoană îndeplineşte efectiv funcţia consilierului juridic şi pe cea a "inspectorului de resurse umane".
Cunosc o pers.care are la o firma functia de baza - consilier juridic (jumatate de norma) si mai are 2 contracte de munca cu timp partial cu alte firme pe alte functii (contabil ).Deci...se poate.:D
Este posibil ca un consilier juridic sa indeplineasca si atributiile unui inspector de resurse umane ...:)

Alte discuții în legătură

Functia de economist vs. iru flori9 flori9 Buna seara, as dori sa stiu daca constituie un conflict cu legea faptul ca un angajat presteaza intr-o firma si activitati de economist si pe cea de inspector ... (vezi toată discuția)
Cumul functii laurici_tzutzy laurici_tzutzy Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot fi angajata la aceeasi firma atat ca si inspector resurse umane, cat si ca si consilier juridic. Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic incompatibil cu functia de director olty olty Buna!sunt angajata la o institutie publica cu personalitate juridica ,in functia de consilier juridic .Recent mi s-a propus sa fiu director din lipsa de ... (vezi toată discuția)