avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Non Disclosure Agreement, Dreptul muncii - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Non Disclosure Agreement, Dreptul muncii - international, clauza confidentialitate

Buna ziua,

MULTUMESC anticipat celor care imi pot veni in ajutor CAT MAI CURAND cu un raspuns la aceasta cerere.

Sunt in discutii in vederea angajarii cu o companie din Olanda. Postul este Account Manager (vanzari/tehnic). Teritoriul pe care imi voi desfasura activitatea este Romania, Bulgaria si Iugoslavia.
In urma unei perioade in care am negociat salariului, mi-a fost trimis draftul de contract de angajare.

Contractul contine capitolul "Confidentiality and non-disclosure", in care se specifica ca pe durata contractului si in urma incetarii acestuia angajatul nu poate divulga nici o informatie referitoare la afacerea si interesele companiei angajatoare, clienti, etc. De asemenea, la finalul contractului trebuie predate catre angajator documente, bunuri s.a.m.d. Totul la modul general.

Urmeaza partea interesanta, capitolulul "REMEDY FOR BREACH OF CONTRACT", care stipuleaza urmatoarele:
"In the event that the Employee commits any breach of Articles ....... he shall forfeit to the Employer, in variance from the provisions of Section 7:650, subsections 3, 4 and 5 of the Civil Code, an immediately payable penalty of 17,500 Euro for each such breach, to be increased by 1,750 Euro for each day that any such breach continues, without prior notice or judicial intervention being required and entirely without prejudice to the Employer’s right, instead of this penalty, to demand full compensation for the loss actually suffered by it and/or to demand specific performance."

Se cer clar daune fara interventia instantei de judecata. Este posibil asa ceva?
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi si comentarii daca este posibil. Pare ca acest contract lasa angajatul (pe mine) complet descoperit in fata angajatorului, angajatorul avand toate optiunile pe masa la orice moment, plata presupuselor daune neavand nevoie de aprobarea/ordinul instantei de judecata.

Un raspuns prompt va fi foarte apreciat avand in vedere faptul ca trebuie sa trimit urgent propunerile mele pentru modificarea acestui contract catre angajator.

Va multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:05, 29 Mai 2014
Ceea ce doriti dvs este foarte greu de mentionat in cateva randuri - directii in vederea acestei negocieri.
Nu cred ca putem preciza exact o tehnica a negocierii, fiecare dintre noi are stilul personal de a negocia ceva.

Dvs puteti invoca, de exemplu, ca sumele sunt prea mari , cuantumul despăgubirilor se poate stabili numai in urma unei expertize la care sa participati si dvs sau un imputernicit de-al dvs etc.

Atata timp cat nu prea cunaostem legea civila olandeza, putem doar presupune ca este posibil asa ceva.

In legea civila romana, contractul este legea partilor. Partile putand negocia si stabili orice fel de clauza care nu incalca ordinea publica si bunele moravuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Corelare intre modificarea termenului si clauza penala ContSters20980 ContSters20980 Dragilor, am dat de urmatoarea problema juridica (deja solutionata dar nu dau detalii, vreau pareri): Un contract de antrepriza, care prevede termen de ... (vezi toată discuția)