avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Inspectie ITM procedura
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Inspectie ITM procedura

am contestat inspectia si procesul verbal ca "angajatot"

inspectia doar in cale recursului prealabil?gratios

iar contraventia in instanta

ITM vine si zice ca solutia controlului s-a mentinut....si asta in conditiile in care nu mi-au raspuns la recursul gratios ( imorali, desigur..:D ) iar eu nu am atacat lipsa raspunsului in contencios

echivaleaza lupsa raspunsului lor la adresa mea cu insusirea criticilor mele

gandesc ca ei o sa faca invers:)
Cel mai recent răspuns: ContSters322186 , utilizator 14:44, 30 Mai 2014
este foarte adevarat:)

insa pe parcursul procesului RECLAMANTULUI, contestatorul are diponibilitatea asupra cererilor sale, inclusiv cea de probe..

prin urmare atat anterior cauzei, cat si ulterior promovarii de catre contestator.. incriminarea si dovada vinovatiei apartine autoritatii
Procesul-verbal dovedeşte o situaţie de fapt, care a dus la încheierea acestuia şi care conduce în mod rezonabil la ridicarea unei acuzaţii bazate pe împrejurări de fapt ce necesită explicaţii fundamentate pe probe din partea celui sancţionat.

"Procesul-verbal de constatare și sancționare a contravenției se bucură de prezumția de legalitate, însă, atunci când este formulată o plângere împotriva acestuia, este contestată chiar prezumția de care se bucură. În acest caz, instanța de judecată competentă va administra probele prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalității și temeiniciei procesului-verbal. Cel care a formulat plângerea nu trebuie să își demonstreze propria nevinovăție, revenind instanței de judecată obligația de a administra tot probatoriul necesar stabilirii adevărului." (Decizia 70/2013, Curtea Constitutionala a Romaniei).
freeelis a scris:

"...............
Cel care a formulat plângerea nu trebuie să își demonstreze propria nevinovăție, revenind instanței de judecată obligația de a administra tot probatoriul necesar stabilirii adevărului." (Decizia 70/2013, Curtea Constitutionala a Romaniei).

multumesc vasile:)

astia de la curte spun aceleasi lucruri ca noi:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru încălcarea liniei continue. am șanse să câștig dacă depun plângere contravențională? Lino Lino Mi s-a intocmit un proces verbal pentru suspendarea permisului pe 60 zile pentru incalcarea liniei continue. Problema e ca imi pierd locul de munca. Daca imi ... (vezi toată discuția)