avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul pentru pensie acumulat pana in prezent
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul pentru pensie acumulat pana in prezent

Va adresez rugamintea sa-mi spuneţi dacă există vreun text de lege care să-mi permita să aflu ce punctaj am acumulat până acum în sistemul public de pensii. La Casa de Pensii mi s-a spus că ei nu-mi pot furniza informaţii decât despre stagiul de cotizare (deci despre vechimea în muncă) şi că informaţia ar fi disponibilă la ANAF, iar de la ANAF am primit un raspuns halucinant, că sumele virate în "contul" meu reprezentând contribuţiile reţinute din salariul meu sunt secrete. Nu pot înţelece: cum să fie secret ceea ce s-a întâmplat cu banii mei, rereţinuţi din salariul meu? Rog pe cineva care cunoaşte această temă să-mi spună ce ar trebui să fac. Mulţumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 30 Mai 2014
Da, tocmai aceasta este problema: am facut solicitare oficială la ANAF şi am primit, tot oficial, răspuns că aceste informaţii sunt secrete. Mi se pare absolut halucinant: cum să fie secret dacă banii mei s-au dus unde trebuie sau au fost deturnaţi? De aceea am intrebat aici, dacă există vreo altă formulă să acţionez, mai ales că eu deşi plătesc (mi se reţin banii) nu pot beneficia nici de asistenţă medicală în sistemul de stat, pentru că patronul meu nu plăteşte şi nici nu vrea să plătească. Nu pot face plângere penală dacă nu am un document de acest gen şi nu ştiu cum aş putea să-l obţin. Pot sesiza oare instituţia Avocatului Poporului? Mulţumesc
1. Puteti sesiza Avocatul Poporului cu rpivire la problema dvs.

2. De asemenea, puteti promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de calcul punctaj pensie ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.dupa cum scrie si titlul doresc sa aflu care este modalitatea de calcul a punctajului(lunar,anual,final). (vezi toată discuția)
Ce corelatie exista intre salariul mediu pe economie si punctul de pensie ? florinovici florinovici Cum se stabileste punctul de pensie si cand ? Cand creste salariul mediu pe economie, cel minim, la ce se raporteaza in prezent ? (vezi toată discuția)
Calculul punctajului mediu anual casandram casandram imi puteti spune cum se calculeaza valoarea pensiei la un venit de minim pe economie (vezi toată discuția)