avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare usoara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare usoara

Buna ziua!

Ieri am avut un accident rutier, fara victime. Este vorba de o tamponare usoara, cand soferul de pe prima banda, nu s-a asigurat si a intrat in masina mea care circuala pe banda doi. Am ajuns la Politie, unde agentul constatator a hotarat ca este vina persoanei respective.
Aceasta persoana a refuzat plata despagubirilor prin RCA-ul sau, lucru precizat de agent in procesul verbal (conform legii 136 / 95).
Dupa lungi discutii, la firma de asigurare a mea, a vinovatului, am ajuns sa fiu programat la asiguratorul vinovatului, pentru deschiderea unui dosar de dauna.
Am sunat aceasta persoana si s-ar parea ca acum ar fi de acord sa imi ofere RCA-ul. Este de ajuns ca sa ne prezentam la asiguratorul lui, unde sa semneze o hartie cum ca e de acord sa fac reparatia pe RCA-ul lui?!
Cel mai recent răspuns: mihaipescar , utilizator 20:11, 2 Iunie 2014
Da!Veti completa formularele de intelegere amiabila,se vor face copii ale documentelor masinilor implicate,de identitate,asigurare,p/v Politie,avarii auto...etc.
Buna seara!
Astazi am fost la divizia de daune a Asiguratorului RCA, unde impreuna cu soferul vinovat am completat mai multe documente. Cei de la daune mi-au facut o evaluare a pagubei, ne-au pus sa descriem cum s-a intamplat etc.
Mi-au notat ce se va repara la masina, ce se va schimba etc, dar nu mi-au oferit un pret pentru aceasta reparatie.
Mi-au cerut nr. de cont bancar unde spun ei ca imi vor vira banii. Voi fi sunat de la sediul central si voi fi intrebat apoi daca banii imi sunt suficienti pentru reparatie.
Mi se pare un pic ciudat modul in care s-a procedat.
Din cate stiu eu, pot opta sa o repar intr-un service cu care au conventie, sau pot sa o repar in regie proprie si atunci da, sunt nevoiti sa imi dea contravaloarea reparatiei (sau un cuantum anume pentru reparatie).
Avand in vedere ca nu am optat inca pentru nici o modalitate de reparatie, nu inteleg de ce mi s-a cerut un cont bancar unde sa se vireze banii? Ce bani? Nu mi-au facut inca nici o oferta.
Au zis ca trebuie sa mai asteptam, sa vedem daca totusi soferul vinovat nu depune contestatie.
Nu ar trebui ca asiguratorul sa plateasca direct service-ului cu care au conventie si eu sa nu am nici un amestec?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie pe casco - constatare amiabila gygy83 gygy83 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in timp ce circulam pe o strada din Bucuresti pe banda 1, un sofer parcat pe trotuar a deschis portiera si mi-a spart ... (vezi toată discuția)
Tamponare usoara - vinovat de negasit EdgeGL EdgeGL Buna ziua. In cele ce urmeaza am sa incerc sa va cer sfatul in privinta unei \\\\"intamplari\\\\" patite de mine Duminica din data de 28.07.2013. Tocmai ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (tamponare) cu autor baut mariuselectric mariuselectric Va rog frumos, sa-mi raspundeti la urmatoarea problema cu care ma confrunt: In data de 10.07.2012, ora 11, conduceam autoturismul proprietate personala pe ... (vezi toată discuția)