Buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca ,folosind un fals pentru obtinerea unui credit ipotecar , la o anumita banca in 2007,contract pe o perioada de 30 ani,
se prescrie fapta de fals si uz de fals,si daca da in cat timp de la comiterea falsului?
Adica, acel fals produce efecte juridice toata perioada contractului cu banca ?
Multumesc anticipat!
Potrivit NCP termenul de prescriptie este de 5 ani(de la data savarsirii faptei) in cazul infractiunilor pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 1 an , dar care nu depaseste 5. Infractiunile despre care vorbiti dvs prevad pedeasa inchisorii de pana la 3 ani, alternativ cu amenda. Daca din 2007 pana in prezent nu s-au efectuat acte de procedura care sa intrerupa prescriptia raspunderii penale, atunci este incidenta cauza de inlaturare a raspunderii penale.
Nu s a depus nici o plangere impotriva mea si nici nu am fost cercetat..
Presupun k asta inseamna neintreruperea prescriptiei rapunderii penale la care face referire articolul respectiv din NCP.
Va multumesc pentru raspuns!
Prescriptie
luca_dinu2001
Buna ziua,
Imi puteti spune dupa noul cod penal care este perioada de prescriptie la complicitate la inselaciune in forma continua si fals in inscrisuri sub ... (vezi toată discuția)